Gå til sidens hovedinnhold

Brann og RBK spiller for 10 mill.

Brann og RBK er sikret et tosifret antall millioner kroner hvis de avanserer i Uefa-cupen torsdag.

Gruppespill i Uefa-cupen er ikke helt på Mesterliga-nivå, verken sportslig eller økonomisk, men det kan likevel sørge for viktige inntekter i klubbkassa. Torsdag spiller Brann borte mot spanske Deportivo La Coruna i returkampen i Uefa-cupen. Bergenserne har 2-0 å gå på fra første kamp.

Rosenborg spiller hjemme mot danske Brøndby, og har med seg 2-1-ledelse fra bortekampen. Utgangspunktet er altså bra for begge de norske lagene.

Tjente bra
Brann, som hadde suksess i Uefa-cupen i fjor, vet hvor mye penger det er å hente på suksess i turneringen. Spill i gruppespillet gir inntekter fra Uefa, billettinntekter og salg av TV-rettigheter.

Hvor mye kan imidlertid variere.

- Det er avhengig av hvilke lag man trekker, men hvis man tar med kampene vi hadde mot Club Brugge i fjor - samt gruppespillet i Uefa-cupen - så hadde vi inntekter på ca. 14 millioner kroner. Det er selvsagt noen utgifter også, men jeg vil mene at man kan beregne inn et overskudd på om lag ti millioner kroner ved å nå gruppespillet, sier Branns sportslige leder, Roald Bruun-Hanssen, til Nettavisen.

RBK-leder Nils Skutle sier at de ikke har regnet på hva en deltakelser kan bety økonomisk.

- Men RBK har jo også god kultur for å trekke godt med tilskuere til sine kamper i Europa. Jeg vil derfor tro at de tallene også kan gjelde for dem, legger Bruun-Hanssen til.

Nytt avansement gir like mye
Attraktive motstandere betyr imidlertid mye, og det er en klar fordel å møte gode lag hjemme. Det sikrer bedre TV-rettigheter, og det er ikke vanskelig å skjønne at man tjener betydelig mer på 18.000 tilskuere enn 10.000. Tyske og engelske motstandere gir som oftest gode inntekter.

I et eventuelt gruppespill trekkes Brann og Rosenborg mot fire andre lag, og møter samtlige én gang. To av kampene går hjemme og to borte.

Samtidig vil et avansement fra gruppespillet også bety mye.

- Vi møtte Everton etter at vi avanserte fra gruppespillet, og på den enkeltkampen tjente vi 11 millioner kroner, sier Bruun-Hanssen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene