RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TROR PÅ GULL: Fredrik Haugen mener Brann kan vinne gull i 2017.
TROR PÅ GULL: Fredrik Haugen mener Brann kan vinne gull i 2017. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Brann-profil: - Selvfølgelig har jeg troen på gull

Sist oppdatert:
Det ble lekestue på Brann Stadion da Brann knuste Stabæk 5-0 og tok over tabelltoppen i Eliteserien.

BRANN - STABÆK 5-0:

BERGEN (Nettavisen): - Selvfølgelig har jeg troen på gull, ellers så hadde jeg ikke giddet å drive med fotball. Vi vet også at det blir vanskelig, men fortsetter vi så tror jeg at vi kan være med hele veien. Vi kan være oppi der og gi de andre kamp, det ville vært dumt å si noe annet, sier Fredrik Haugen til Nettavisen.

Trener Lars Arne Nilsen er litt mer beskjeden men trives godt med å henge med i toppen.

- Vi er med nå og det er det som er artig, og kan vi være i posisjon til å spille europacup neste år også så er det jo fantastisk, kan vi få noe enda mer er det helt greit, sier han til Nettavisen.

Før han fortsetter:

- Vi bruker ikke så mye energi på det. Jeg er veldig avslappa og rolig til det og det tror jeg gutta er også, men de har jo lyst til å være med der, det gir energi, sier han nøkternt til Nettavisen.

GOD STEMNING: Det er god stemning i Bergen om dagen.

Solid høyre side

Det sprudler faktisk av Brann sitt angrepsspill nå for tiden. Med 29 mål på 13 kamper så har du syv mål mer en Sarpsborg(22) som har scoret nest mest og ikke minst hele ti mål mer en regjerende seriemester Rosenborg(19). Med hele 14 forskjellige målscorere ser man også hvordan kollektive Brann har fungert, men mye av festfotballen kan de takke en ekstremt god høyreside.

Amin Nouri er strålende fornøyd og mener at det er fordi de har fått tillit over tid som har gjort samarbeidet så godt.

- Vi har en fantastisk høyreside, med meg, Braaten og Haugen. Jeg føler det går litt av seg selv. Vi kan lese hverandre og vet hva den ene tenker til enhver tid og da blir det litt lettere for oss selv og det føler jeg vi har vist bedring fra i fjor. Nå har vi fått tillit med hverandre over tid og det ser vi resultatet av, forklarer han Nettavisen.

TIL TOPPS: Brann leder Eliteserien etter mandagens kamp mot Stabæk.

Lars Arne Nilsen skryter veldig av sin høyre side og er nesten i ferd med å snakke noen av dem inn i landslagsdiskusjonen.

- Det er bare å ta hele høyre siden så har du jo, nei det er ikke min jobb å si hvem som skal spille på landslaget, men Nouri er bra, Haugen er bra, Braaten er bra, hele laget er bra. Enkelt spillere er jeg ikke så opptatt av. Det er laget som leverer, både fremover og bakover. Det er derfor vi er gode.

Skuffet Ordinas

Stabæk trener Toni Ordinas var veldig skuffet etter nedsablingen i Bergen og han vet hva som har gått galt.

- Jeg synes det var 93 minutter med at alt som kunne gå galt gikk galt. Om du sier at du taper en kamp i den ene boksen og vinner kampen i den andre boksen så gjorde vi alt feil. Om du ser på kampen kun på midten så er det vel greit, men vi er ekstremt dårlig i begge boksene. Og når det kommer til innsats og poeng er jeg misfornøyd, sier han til Nettavisen.

Etter en god start på sesongen ser det nå mørkere ut for Stabæk som kun har en seier på de siste syv serierundene.

- Vi må jobbe og se fremover og skjønne at vi først må se hvordan vi slipper inn mål, sånn som i dag for eksempel så har vi et stort problem med å organisere det defensive og hvordan vi mister ball. I de første kampene våre fikk vi mål, det får vi ikke nå. Om vi klarer å komme oss igjennom vanskelig tider vil det bare gjøre oss sterkere, forklarer han til Nettavisen.

Brann snytt for straffe

Etter ti minutter ropte hele Brann stadion på straffe, Daniel Braaten fosset nedover høyre siden til Brann og kom seg innenfor 16-meteren, han lurte først av Jeppe Moe før han møter veggen i Andreas Hanche-Olsen. Lars Arne Nilsen så ikke helt fornøyd ut med den avgjørelsen der. Brann har ikke fått noen straffespark i år, og her skulle de hatt sin første.

Eurosport-kommentator Jørgen Klem og Bengt Eriksen konkluderte begge med at Brann var snytt for straffespark.

Blod på tann

Brann hadde virkelig fått blod på tann og etter 20 minutter skulle de få uttelling. Morten Skjønsberg spilte en fryktelig ball i retning Raymond Gyassi, som Ruben Kristiansen bryter. Da satt Brann fart og ballen gikk fort i retning Stabæk sitt mål. Fredrik Haugen spilte nydelig ut til Amin Nouri som kom i en enorm fart oppover høyre siden. Han tok med seg ballen og la inn hardt langs bakken. Han traff Braaten som satt sin tredje scoring for sesongen og sendte Brann opp i 1-0.

Fire minutter etterpå var Braaten på farten igjen. Han herjet på høyrekanten og fintet seg forbi to Stabæk spillere innover i banen før han ga til Barmen, som fra 20 meter satt ballen like over Mande Sayoubas venstrekryss.

Kun 30 sekunder etterpå var Brann nærme igjen og med nesten samme oppskrift som 1-0 målet. Haugen ut til Nouri, som la inn mot Jakob Orlov. I duell med Skjønsberg ble ballen liggende perfekt på elleve meter til Gilli Rolantsson, men dessverre for Brann gikk avslutningen rett på Mande Sayouba i Stabæk målet.

Brann overlegne

Stabæk kom seg på en sjelden visitt i Brann sin 16-meter etter en drøy halvtime. El Hadji Ba slo en nydelig pasning i retning Ohi Omoijuanfo, han tok med seg ballen litt utover i banen og fikk lagt inn i retning Tonny Brochmann, men Brann-keeper Piotr Leciejewski var kjapt nede og fikk avverget situasjonen.

Etter at Stabæk hadde løftet seg litt, skulle Brann straffe dem igjen drøyt fem minutter før pause. Rolantsson spilte en dårlig ball mot Nouri inne i feltet. Tonny Brochmann fikk ballen og så ut til å ha full kontroll, men den gang ei. En aggressiv Nouri snappet ballen fra han og avanserte inn i feltet og klinket inn 2-0 til Brann, og sin første scoring for sesongen.

Brann hadde virkelig satt på turboen i de siste minuttene før hvilen, og bare 3 minutter etter 2-0 luktet det svidd av Brann igjen. Rolantsson fosset nedover venstre kanten og fikk frispark. Det frisparket la Fredrik Haugen nydelig inn i feltet, der ventet Bismar Acosta som knuste alle Stabæk spillerne i lufta og stanget inn 3-0, også han satt sin første scoring for sesongen.

Udyktige Stabæk

Stabæk virket friskere etter pause og fikk en enorm mulighet ti minutter ut i den andre omgangen. Raymond Gyassi fikk ballen ute på høyre kanten, han gå ballen til Ba som fant Brochmann inne i feltet. Fra fem meter skulle dansken bare ekspedere ballen i mål, men isteden klinket han ballen i tverrliggeren.

Det jevnet seg litt ut etter et lite Stabæk trykk, og etter 64 minutter skulle Brann straffe Stabæk nok engang. Fredrik Haugen sto klar for å slå inn en corner. Den slo han på første stolpe, hvor Braaten nydelig flikket ballen videre inn i feltet. Ballen skiftet retning og traff en uheldig El Hadji Ba som satte ballen i eget nett og sendte Brann opp til 4-0.

Svak Ohi

Mot slutten av kampen så det ut til at Brann hadde satt på cruisemodus og det skulle gi Stabæk til kjappe sjanser, og begge skulle gå til Ohi. Først fikk han en stor sjanse alene med Piotr Leciejewski etter å ha fint dratt seg forbi Acosta, men avslutningen gikk rett på Branns sisteskanse.

Så bare to minutter senere fikk den nylige landslagsdebutanten nok en stor mulighet. Gyassi avanserte innover i banen og fant Ohi foran mål. Han vendte opp fint, men feide ballen langt over mål fra ti meter, unormalt svakt fra Eliteseriens toppscorer.

Selv med cruisekontrollen på skulle Brann få en sjanse ved sine to innbyttere. Steffen Lie Skålevik hadde kommet inn for Jakob Orlov og Deyver Vega for Rolantsson. Lie Skålevik fikk lagt inn og på bakerste stolpe ventet Vega som bøyde ballen i tverligger og ut.

Den siste ydmykelsen skulle komme to minutter før slutt. Brann fosset opp mot målet til Stabæk og kom fire mot to. Daniel Braaten fikk kranglet ballen videre til Haugen som fant Vega på venstre kanten. Innbytteren gjorde ingen feil og satt ballen kontrollert i mål også han satt sitt første mål for sesongen.

Etter 13 serierunder topper nå Brann Eliteserien med 25 poeng, men bedre målforskjell enn Rosenborg, og det for første gang siden seriegullet i 2007. Stabæk på sin side har rast nedover på tabellen og ligger nå på en 9. Plass med 18 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere