Brann-sjef ringes ned av speidere

Rune Soltvedt opplever stor pågang fra personer som har lyst å bli speider i Brann. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

Rune Soltvedt opplever stor pågang fra personer som har lyst å bli speider i Brann. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

- Interessen har vært stor, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Innen kort tid skal Branns ha en speider på plass. Utbyttet av ansettelsen regner ikke sportssjef Rune Soltvedt å se før etter at speideren er ute av klubben igjen.

– Interessen har vært stor. Det er både lokale, nasjonale og internasjonale søkere, sier Branns fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, til BA.

Etter Branns famøse maratonstyremøte i desember, kunne styreleder Rolf Barmen fortelle at klubben skal ansette en speider omgående.

Styret har kommet frem til at stillingen skal være en heltidsstilling, men at vedkommende skal ansettes i et seks måneders engasjement. Det er samme type engasjement som Harald Aabrekk tidligere har hatt i klubben.

– Kort tid for en speider

Sportssjef Rune Soltvedt erkjenner at en arbeidsperiode på kun seks måneder ikke er ideelt for en speider.

– Det er ikke all verden en speider får utrettet på så kort tid, innrømmer Soltvedt.

– Hvorfor velger dere å gå for et seks måneders engasjement da?

– Det må du nesten ta med styret, men jeg regner med at det hele har et økonomisk aspekt. Det blir egentlig litt vår jobb fremover å overbevise om at dette er noe vi trenger. For en speider er noe vi virkelig ser behovet for, svarer Soltvedt.

Når vi tar spørsmålet videre til styret, velger styreleder Rolf Barmen rett og slett å svare «ingen kommentar», og heller henvise tilbake igjen til Soltvedt.

Ett poeng kan være at nettopp Soltvedt, som er den som ansetter speideren, i utgangspunktet er sportssjef på lånt tid.

Brann jobber med å få på plass en ny sportssjef, og det kan tenkes at den nye sportssjefen har egne tanker om speiderstillingen. Da ville det være dumt å ha en nyansatt speider låst til en lang kontrakt.

– Jobber mot januar 2016

Soltvedt forteller at speideren i utgangspunktet vil jobbe innenfor et avgrenset geografisk område. Det blir trolig Skandinavia, uten at det er tatt en endelig avgjørelse på det ennå.

– Speideren skal i stor grad se på hvordan vi kan dekke våre fremtidige behov. Det går på sammensetningen av spillertroppen. Er det noen spillere som vi tror kan forsvinne? Hvordan skal stalles forbedres og fornyes? Speideren skal sondere markedet å komme frem til aktuelle erstattere, forklarer han.

– Det er en veldig omfattende og langsiktig jobb. Sommervinduet kommer fort, og kanskje bør speideren i stor grad konsentrere seg om å kartlegge behovene frem mot overgangsvinduet januar 2016, sier Soltvedt.

Blir ikke engasjementet forlenget, vil speideren i så fall være ute av klubben før vedkommende får sjansen til å se resultatet av sitt eget arbeid.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.