*Nettavisen* Sport.

Brann slapp med skrekken

Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Lå lenge under for tredjedivisjonslag.

24.04.14 20:32

VAREGG - BRANN 2-3:

Brann har fått en tøff start på årets tippeligasesong, men plukket årets første trepoenger da Lillestrøm ble slått 2-0 i forrige serierunde.

Torsdag fikk bergenserne muligheten til å spille på seg nødvendig selvtillit i møtet med tredjedivisjonslaget Varegg i første runde av Norgesmesterskapet.

Det var i alle fall det som var meningen. Brann kom imidlertid skjevt ut, men dro til slutt i land en 3-2-seier.

Fra død vinkel
Etter at Ibrahima Dramé og Håkon Lorentzen hadde brent en gigantisk dobbelsjanse i åpningsminuttene, gikk vertene rett i angrep.

I omstillingsfasen skal tippeligalag helst være et par hakk bedre enn tredjedivisjonslag, men da Thomas Ulvestad kastet ballen til Martin Kristoffersen, hang ikke Brann-forsvaret med.

Det så i utgangspunktet ikke ut som noen stor sjanse da Kristoffersen mottok ballen ved dødlinja, men midtbanespilleren klarte på finurlig vis å overliste Brann-debutant Ådne Nissestad fra død vinkel. Dermed ledet vertene 1-0 før fem minutter var spilt.

Larsen-dobbel
Gjestene ristet av seg åpningssjokket og slo tilbake etter 27 minutter. Kristoffer Larsen dro seg inn i banen og banket inn 1-1 med venstrefoten.

Brann produserte den ene sjansen etter den andre, men nok en gang var det i motsatt ende at ballen lurte seg inn. Svein-Erik Bjordal dro seg inn fra kanten og plasserte ballen i motsatt hjørne.

Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Kristoffer Larsen tid og rom innenfor Vareggs sekstenmeter og plasserte vakkert inn 2-2 for Brann.

Andreas Vindheim sørget ti minutter senere for at Brann endelig gikk opp i ledelsen, og Norling kunne puste lettet ut på Brann-benken.

Kampen ebbet til slutt ut med 2-3-seier for Brann.

Bergenserne møter Rosenborg på bortebane i Tippeligaen kommende helg.

Resultater i kamper med tippeligalag inolvert:

Kjapp - Odd 0-4
Høllen - Start 0-4
Nordstrand - Vålerenga 0-5
Fet - Lillestrøm 0-7
Åkra - Haugesund 1-2
Sarpsborg FK - Sarpsborg 08 0-11
Tverlandet - Bodø/Glimt 0-4
Varegg - Brann 2-3
Orkla - Rosenborg 0-3
Sola - Sandnes Ulf 1-0
Årdal - Sogndal 0-5
Surnadal - Molde 0-9
Brodd - Viking 0-2
Jevnaker - Stabæk 0-8
Bergsøy - Aalesund 0-5
Drammens BK - Strømsgodset 2-10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.