RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann slet seg videre

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
Sist oppdatert:
Brann tapte 2-1 mot Ventspils, men går videre på bortemålsregelen.

VENTSPILS - BRANN 2-1 (2-2 sammenlagt): Brann ledet 1-0 å mot Ventspils etter den første kampen i Mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde og hadde dermed et brukbart utgangspunkt foran returkampen tirsdag.

Det skulle imidlertid bli en skikkelig slitekamp for bergenslaget. Mons Ivar Mjeldes menn leverte en svært tafatt førsteomgang i Latvia og lå under 2-0 til pause.

I andreomgang gjorde treneren et par smarte bytter og en tidlig scoring av Armann Björnsson var nok til å sende tippeligalaget videre til neste kvalifiseringsrunde. Oppgjøret endte sammenlagt 2-2, men Brann gikk videre på grunn av flere scorede bortemål.

I neste runde møter Brann det franske toppserielaget Marseille.

- Viktig for Brann
Brann-trener Mons Ivar Mjelde var svært lettet etter kampen. Han var imidlertid misfornøyd med måten laget hans fremsto i løpet av kampen.

- Dette var viktig for Sportsklubben Brann.

- Det vi viste var likevel ikke godt nok. Vi gjorde ikke det som vi hadde blitt enig om på forhånd og det så ikke ut som om vi ønsket å gå videre, sier Mjelde til Viasat 4 etter kampen.

Scoret og ble utvist
Brann fikk en marerittstart på den første omgangen og allerede etter 6 minutter tok hjemmelaget ledelsen.

Mot et ekstremt tafatt Brann-forsvar fikk Ventpils Zurab Mentesashvili dra til fra rundt 18 meter og ballen gikk enkelt i mål bak Håkon Opdal.

Ti minutter senere kom den samme Mentesashvili i fokus igjen. Spilleren dro først på seg et gult kort, men etter et par upassende gloser fra spillerens side, dro dommeren opp det røde og Ventspils var redusert til ti mann.

Dette så imidlertid ikke ut til å påvirke vertene nevneverdig. Brann spilte svært svakt og Ventspils kom til de største sjansene.

Etter 21 minutter var det bare flaks som hindret 2-0. Brann-keeper Opdal feilberegnet et hjørnespark og hele tre ganger vant Ventspils-spillerne duellene foran mål. Til slutt fikk Bjørn Dahl avverget på streken.

Ny Opdal-tabbe
Branns største sjanse i omgangen var det Njogu Demba-Nyrén som sto for. Spissen klinte til fra rundt 20 meter, men ballen strøk tverrliggeren og gikk over.

Det var likevel Ventspils som sto for underholdningen. Rett før pause fikk Vitis Rimkus gli forbausende lett igjennom hele Brann-forsvaret. Fra skrått hold lurte spissen ballen i mål via Håkon Opdal. Keeperen skulle helt klart ha reddet skuddet.

Dermed gikk Brann i garderoben med to baklengsmål i sekken, etter en forferdelig dårlig førsteomgang i pøsregnet i Latvia.

Slo tilbake
I pausen så Mons Ivar Mjelde det nødvendig å gjøre endringer på laget. Ut gikk Demba-Nyrén og Haasan El Fakiri og inn kom Armann Björnsson og Tijan Jaiteh.

Byttene skulle vise seg å være et realt sjakktrekk av Brann-treneren. Fire minutter ut i andreomgang dukket nemlig Björnsson opp etter en corner og kriget ballen inn i nettmaskene. Med dette resultatet var Brann videre i Mesterligaen.

Etter reduseringen la Brann seg mer bakpå og forvarte sammenlagtledelsen. Selv om Ventspils kom til noen gode sjanser mot slutten, klare Brann å stå imot, og er dermed klare for neste kvalifiseringsrunde i Mesterligaen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere