RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brann-fansen. FOTO: NTB scanpix
Brann-fansen. FOTO: NTB scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Brann slipper stortalent til Nederland

Emil Hansson (17) forlater Brann til fordel for ungdomsavdelingen til Feyenoord.

Den norsksvenske 17-åringen har ikke klart å spille seg til plass på det opprykksjagende Brann-laget denne sesongen. Alternativet i Bergen er ikke fristende nok til at Hansson ønsker å bli værende i byen, melder Bergens Tidende.

Derfor skriver han nå under på en kontrakt med Feyenoords ungdomsavdeling, som han har trent med i sommer.

I vinter var Twente på banen og ønsket å tilby bergenserne en overgangssum rundt 3,5 millioner kroner, men den gang avslo Brann tilbudet. Overgangssummen nå skal være betydelig lavere.

- På den tiden hadde vi klare signaler fra daværende trener, Rikard Norling, om at han ønsket å bruke Emil mye i den kommende sesongen. Nå har det ikke blitt slik, og vi har ikke den rette utviklingsarenaen for spilleren. Hvis det blir en avtale med Feyenoord, er det spilleren selv vi har tatt hensyn til, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til Bergensavisen.

Brann skal likevel ha sikret seg muligheten til å hente spilleren tilbake for samme overgangssum dersom han ikke slår gjennom i Feyenoord. Summen øker dersom Hansson blir a-lagsspiller i den nederlandske storklubben, og Brann har sikret seg prosenter ved et eventuelt videresalg.

17-åringen har kun fått åtte minutters spilletid fordelt på to innhopp i 1. divisjon denne sesongen. Han har også spilt fire cupkamper.

Før 2014-sesongen ble Hansson nevnt som et talent på størrelse med Martin Ødegaard. Nåværende Brann-speider Lars Tjærnås sammenlignet Hansson med Erik «Myggen» Mykland. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere