RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-spiller stoppet av terrorister

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
- Man kan ikke gå ut på gaten.

Da Brann gjennomførte årets første trening i dag, var det uten Bentley til stede. Han er i hjemlandet Nigeria, foreløpig uten mulighet for å ta seg ut av landet.

- På grunn av de dramatiske hendelsene i Nigeria den siste tiden er det portforbud i byen hvor han bor. Det er en alvorlig situasjon, og vi har fått høre fra sikkerhetsfolk i landet at man ikke skal oppholde seg ute i gaten, forteller Rolf-Magne Walstad i Brann til BA.

Unntakstilstand
Presidenten i Nigeria, Goodluck Jonathan, erklærte nyttårsaften unntakstilstand i deler av landet som var rammet av bombeattentater og angrep i julen.

Blant annet ble minst 40 mennesker drept 25. desember, da den islamistiske militante gruppen Boko Haram angrep kirker.

Det er spesielt i de nordlige og sentrale delene av Nigeria, som hovedsakelig er befolket av muslimer, de største konfliktene har vært.

Samtidig har muslimer i de spente områdene fryktet motangrep fra kristne. I løpet av julen ble en koranskole i Jos angrepet med en hjemmelaget bombe.

Holder seg innendørs
Det er i nettopp byen Jos Bentley befinner seg sammen med familien.

- Det er store problemer her i byen hvor foreldrene mine bor. Det er terrorister som har gjort flere angrep i området, forteller Bentley ifølge BA.

Det har flere ganger i løpet av de siste årene vært voldelige kamper mellom de to religiøse gruppene av muslimer og kristne i byen Jos.

- Det har skjedd av og til, men denne gangen er det alvorlig. Jeg og min familie er kristen, så vi må være veldig forsiktig nå. Man kan ikke gå ut på gaten og kjøre omkring, for eksempel. Ingen er trygg her nå, sier Bentley, som holder seg inne i trygghet.

- Flere er drept
- Det er flere som er drept, men ingen jeg kjenner. Hele familien min har det etter forholdene bra, og vi håper det snart går over, sier han.

Midtbanespilleren håper unntakstilstanden i hjemlandet snart er over, slik at han kan komme seg tilbake til hverdagen i Brann.

- Jeg gleder meg til dette tar slutt. Forhåpentligvis kan jeg komme meg til Norge i løpet av de nærmeste dagene. Jeg gleder meg veldig til å være tilbake, sier Bentley.

Les flere nyheter fra Bergensavisen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere