RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann-spillerne ba fansen om unnskylding

MARERITTSTART: Det ble ingen drømmestart for Rikard Norling og Brann på årets Tippeliga-sesong. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MARERITTSTART: Det ble ingen drømmestart for Rikard Norling og Brann på årets Tippeliga-sesong. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det skulle bare mangle, sier Vadim Demidov.

SARPSBORG 08 - BRANN 3-0:

SAPRSBORG (Nettavisen): Rikard Norling og Brann fikk bank borte mot Sarpsborg 08 i svenskens første obligatoriske kamp som trener for bergenserne.

Svensken har gått offensivt ut før sesongen og satt gull som mål, men det var lite som minnet om et gullag på Sarpsborg Stadion søndag kveld.

Da måtte det i så fall være Sarpsborg 08 som imponerte mot gjestene fra Bergen. Spesielt Aaron Samuel og Bojan Zajic markerte seg positivt for hjemmelaget.

Etter mål fra Zajic og to mål fra Samuel på straffe, endte det til slutt fortjent 3-0 til hjemmelaget.

- Må analysere dette
Brann-trener Norling håper å kunne lære av feilene som felte Brann søndag.

- Det går på alt fra vårt offensive spill til hvordan vi gjør det når vi mister ballen. Vi kommer til å miste ballen igjen i år, og kanskje vi kan gjøre det bedre i de situasjonene. Det er det som er jobben min nå, at det skal bli bedre, sier Norling til pressen etter kampen. 

- Det er klart at vi ville at dette skulle ende helt motsatt. Jeg synes vi må gi Sarpsborg skryt for de spiller bra, og fortjener å vinne. Samtidig får vi ta det her med hjem og analysere det, forteller svensken.

Nå skal Norling hjem til Bergen for å finne ut av feilene frem mot neste kamp.

- Det er ganske åpenbart at vi ikke spiller toppfotball i dag. Hva vi bør gjøre annerledes er min oppgave å finne ut av på mitt kammer sammen med trenerne. Og så får vi jobbe ut ifra det, forklarer Brann-treneren. 

Ba fansen om unnskylding
Brann-spiss Erik Huseklepp slet med å komme til sjanser mot Sarpsborg-forsvaret søndag, og hadde ingen problemer med å si at prestasjonene til Brann var for dårlige.

- Vi slurver i pasningsspillet og da får de kontre på oss. I stedet for at vi får utnyttet mulighetene som er der. De gir mye rom mellom backfireren og midtbanen. Vi er skuffet alle sammen, sier Huseklepp til Nettavisen.

- Vi som spiller der ute må ta ansvar. Vi var ikke bra i dag og må beklage til alle som så på oss i dag. Det her var ikke godt nok. Vi skal slå knallhardt tilbake på søndag, sier Huseklepp.

- Unnskyld
Etter kampen gikk Huseklepp sammen med Vadim Demidov og andre Brann-spillere bort til fansen for å beklage.

- VI BLIR BEDRE: Brann-stopper Vadim Demidov har tro på at Brann-laget vil reise seg fort etter nederlaget mot Sarpsborg 08.

- Jeg sier unnskyld selvsagt. Det skulle bare mangle. De kommer hit, og så spiller vi så dårlig, sier Demidov til Nettavisen. 

Demidov tror imidlertid at fansen er tålmodige med årets Brann-lag.

- Jeg tror de har litt tålmodighet. De ser at vi har mange unggutter her som vil blomstre etter hvert. Men vi må tåle det trykket det er å spille i Brann, forklarer midtstopperen. 

- Jeg har vært med i to måneder nå, og ser hva vi holder på med. Det gjør sikkert dere også, og ser litt av konturene i hva vi prøver å gjøre. Vi prøver å spille god fotball, og vi kommer til å bli bedre. Vi er et lag i utvikling. Molde fikk seg en smell her på starten av en sesong, men gjorde det veldig bra etter det, sier Demidov, som på ingen måte gir opp håpet om gull. 

Branns nye midtstopper ville heller ikke skylde på Branns trener for at laget sviktet søndag.

- Vi jobber ikke sammen som lag og begynner å drive litt én og én. Vi gjør ikke det treneren vil egentlig. Det her legger jeg på oss spillerne, vi hadde en god plan. Vi kommer ikke opp tett nok i presset, og ser litt preget ut av at det faktisk har begynt, forklarer 27-åringen. 

LITE Å JUBLE FOR: Brann-fansen fikk lite å juble for i Sarpsborg.

Store forventninger
Etter en noe svak sesongoppkjøring var det knyttet stor spenning til hva Brann kunne få til borte mot Sarpsborg 08 i Rikard Norlings første obligatoriske kamp som trener for bergenserne.

Samtidig var hjemmepublikumet spente på om Brian Deanes gutter har tatt ytterligere steg i riktig retning etter å ha overlevd i Tippeligaen med et nødskrik forrige sesong.

Og det var hjemmelaget som styrte mye av spillet i starten av kampen, likevel uteble de virkelig store sjansene før Bojan Zajic sendte Sarpsborg i ledelsen etter 20 minutter.

Den tidligere Vålerenga-spilleren mottok ballen av en annen tidligere Vålerenga-spiller, Aaron Samuel, før han vendte bort et par Brann-forsvarere og banket ballen til side for Piotr Leciejewski.

To minutter senere var gjestene nær ved å utligne da Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet feilberegnet et skudd fra Jakob Orlov. Heldigvis for Kerr dukket lagkamerat Claes Krongberg opp på streken og fikk reddet ballen fra å gå i mål.

JUBLET: Sarpsborgs Bojan Zajic jubler for 1-0 i eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Brann på Sarpsborg stadion søndag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Samuel og Zajic scoret
Men det var hjemmelaget som var best før pause, og etter 25 minutter skapte Zajic igjen problemer for Brann-forsvaret. Serberen mottok ballen ved kanten av sekstenmeteren før han sendte av et nytt skuddforsøk. Denne gangen klarte imidlertid Leciejewski å avverge skuddforsøket.

Sarpsborg fortsatte å skape problemer for Norlings menn også mot slutten av omgangen. Hjemmelagets angrep med Samuel i spissen produserte en rekke sjanser, men Branns polske målvakt stod i veien.

Det gjorde han også etter cirka 35 minutter spill, men denne gangen på ulovlig vis. Polakken felte Samuel da han var på vei alene gjennom, og dommeren hadde ikke et annet valg enn å peke på straffemerket.

Leciejewski var også heldig som kun fikk gult kort, ettersom han tok fra Sarpsborg-spissen er klar målsjanse.

Dommerens avgjørelse om å kun gi polakken gult var imidlertid fort glemt da Samuel enkelt satte straffen i mål etter 37 minutter. 

SCORET: Aaron Samuel hadde få problemer med å sette inn 2-0 til Sarpsborg på straffe.


Til pause stod det dermed 2-0 til hjemmelaget. 

Ny straffe
Brann startet andreomgangen noe bedre og med innbytter Amin Askar skapte gjestene et par farligheter, men det hjalp lite da Samuel og Sarpsborg ble tildelt straffe for andre gang i kampen etter 53 minutter.

Samuel ble revet ned av Vadim Demidov og satte sin andre straffe for kvelden enkelt i mål.

Fem minutter senere var Sarpsborg nære ved å øke ledelsen da Steffen Ernemann forsøkte seg med et skudd på et frispark fra nærmere 25 meter. Ballen endret retning da den traff en Brann-spiller, og kun en god redning fra Leciejewski, som fikk slått ballen i stolpen, hindret hjemmelaget i gå opp til 4-0. 

Mye å jobbe med
Til tross for et par småsjanser til begge lag utover omgangen, ble det ikke flere mål på Sarpsborg Stadion søndag kveld.

Dermed kan hjemmelaget juble for tre poeng i årets første kamp, mens det er tydelig at Rikard Norling har mye å jobbe med skal Brann håpe på seriegull.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere