RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mustafa Abdellaoue ble toppscorer i eliteserien i 2011 da han var utlånt fra Vålerenga til Tromsø. Abdellaoue scoret 17 mål og her har ett av dem nettopp kommet på Brann Stadion - da han utlignet til 1-1.
Mustafa Abdellaoue ble toppscorer i eliteserien i 2011 da han var utlånt fra Vålerenga til Tromsø. Abdellaoue scoret 17 mål og her har ett av dem nettopp kommet på Brann Stadion - da han utlignet til 1-1. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

Brann takket nei til storscorer

Sist oppdatert:
Brann sliter med å score mål. De kunne sikret seg eliteseriens toppscorer i 2011, Mustafa Abdellaoue (25), men takket nei.

Tirsdag signerte lillebror Abdellaoue kontrakt med Branns nedrykksrival Aalesund ut 2017-sesongen. BA vet at Brann også er på spissjakt, og rødtrøyene hadde faktisk mulighet til å sikre seg eliteseriens toppscorer fra 2011, ifølge agenten.

Det skriver Bergensavisen.

LES OGSÅ: På vei til Tromsø

– Jeg hadde en dialog med Brann vedrørende «Mos», men Brann søkte andre kvaliteter som han ikke hadde, sier Stig Lillejord til BA.

To av fire har levert

På spørsmål om Abdellaoue heller ville spilt for Rikard Norling enn Jan Jönsson om valget alene var opp til ham selv, svarer fotballagenten humoristisk.

– Da får jeg svare som jeg gjorde til en av kollegaene dine en gang. «Hvordan ville din datter sett ut med en annen mor?»

– Var Abdellaoue innenfor rekkevidde for Brann økonomisk?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Lillejord.

Branns spisser har samlet sett ikke levert varene denne sesongen. Med sine fem goaler får nok Jakob Orlov godkjent i karakterboken til Rikard Norling, og det samme gjelder nok også unggutten Håkon Lorentzen som har puttet to på begrenset tid som innbytter.

Sliter med å score

De to andre spissene i troppen har derimot sviktet. Huseklepps måltøre er allerede viet mange spaltecentimeter, og Ibrahima Dráme har knapt fått spilletid de 13 første kampene. Det til tross for at det ikke var måte på hvor god Norling mente senegaleseren kunne bli under treningsoppholdet på Gran Canaria før sesongstart.

Lillejord understreker at han ikke klandrer Brann for å ha avslått Abdellaoue.

– Min oppgave er at resultatet mellom det en klubb søker og det jeg leverer skal være nærmest inntil perfekt. Så må klubbene selv stå inne for behovsanalysen de har i hver posisjon. Jeg har selvfølgelig respekt for hva Brann tenker.

– Trenger spiss

Agenten er likevel ikke i tvil om Brann trenger forsterkninger. I et videointervju med BA etter Odd-kampen uttalte han at Brann burde hente både en spiss og en midtbanesjef.

– Det står jeg for, sier han.

Spissbehovet forklarer Lillejord enkelt.

– Jeg mener Brann helt klart trenger en angrepsspiller, som har en «record», som viser at han kan score mål. Det er beviselig at Brann produserer ekstremt mye sjanser og ikke klarer å score mål, sier Lillejord.

25 år gamle Abdellaoue gjorde en kanonsesong i 2011 da han ble utlånt fra Vålerenga til Tromsø. Lillebror Abdellaoue klinket til med 17 scoringer og ble toppscorer i eliteserien. Han ble deretter solgt til FC København. Der ble han aldri et førstevalg og har derfor vært på to utlån - først tilbake til Vålerenga og sist sesong i danske Odense. Der bokførte han 9 seriemål på 26 kamper.

– Ingen kommentar

At Abdellaoue igjen blir en målgarantist i norsk eliteserie skriver Lillejord under på.

– Jeg er helt overbevist om det. For det første trengte «Mos» å komme til et sted permanent etter å ha levd en «sigøynertilværelse» med flere utlån. I Aalesund får han mange gode spillere rundt seg, og i tospann med en litt tyngre targetspiss, så scorer «Mos» mål, som han gjorde sammen med Sigurd Rushfeldt i Tromsø. Jeg er helt overbevist om at han blir en viktig bidragsyter for Aalesund, både denne sesongen og de tre neste sesongene.

Brann ville ikke kommentere verken Mos eller andre spillere onsdag.

«Vi ønsker ikke å kommentere spillerlogistikken før noe er konkret», skrev daglig leder Roald Bruun-Hanssen i en tekstmelding til BA onsdag.

Les flere sportsnyheter fra Bergensavisen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere