*Nettavisen* Sport.

Brann-talent følges av Arsenal

HAR IMPONERT: Andreas Vindheim har imponert stort for et svakt Brann-lag denne sesongen, og skal nå følges tett av flere storklubber. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Andreas Vindheim er i flere storklubbers søkelys.

03.07.14 15:26

Andreas Vindheims suksess i Brann har blitt lagt merke til også utenfor Norges grenser. BA er kjent med at en rekke storklubber i Europa har fulgt høyrebacken tett de siste kampene.

Arsenal er den klubben som har vist størst interesse. Speidere fra London-klubben tok turen til Norge og så Vindheim i aksjon de to siste kampene før VM-pausen mot Molde og Odd. Også flere andre Premier Leauge-klubber skal ha fattet interesse.

Men England er ikke det eneste landet det finnes interesse fra. I Tyskland skal Stuttgart og to andre klubber ha fått øynene opp for Vindheim, og i Skottland skal det være interesse hos landets to største klubber, Celtic og Glasgow Rangers.

Det er Stig Lillejord som er Vindheims agent. Han har spesielt gode kontakter inn mot tyske klubber etter å ha plassert flere nordmenn i Bundesliga - deriblant Vindheim-kompis Bård Finne i Köln.

Lillejord er for tiden på ferie i Frankrike, og det har ikke lyktes BA å komme i kontakt med verken han eller kompanjongen Bent Raknes.

Liverpool-supporter
Hovedpersonen hevder han ikke vet stort mer når BA konfronterer ham med opplysningene.

- Jeg vet ikke noe mer enn det dere gjør. Det er vel Stig Lillejord og Bent Raknes som har kontroll på det der. Jeg har ikke fokus på det nå, sier Vindheim etter onsdagens trening.

18-åringen legger likevel ikke skjul på at han er smigret over å bli linket til noen av de virkelig store klubbene i Europa.

- Ja, det er jo utrolig hyggelig at det er interesse. Det setter jeg pris på, så det er gledelig, sier Vindheim.

Som nesten alle norske unggutter har bergenseren et lag i England.

- Jeg er Liverpool-supporter, men Arsenal er jo uansett en storklubb, sier Vindheim.

- Kan du ikle deg Arsenal-drakten da?

- Det er ikke tema akkurat nå. Nå er det jo bare interesse, som du sier, så det har jeg ikke tenkt så mye på.

Denne saken er levert av BA.

Guttedrømmen
Vindheim forteller at han alltid har hatt en drøm om å bli fotballproff i utlandet.

- Ja, det er alltid et mål å komme lengst mulig. Det er å komme til de store ligaene som er den store drømmen, sier Vindheim, før han poengterer:

- Akkurat nå spiller jeg i Brann og er storfornøyd med det. Jeg skal jobbe knallhardt for at vi skal komme ut av den situasjonen vi er i.

Som 18-åring og med Brann-kontrakt ut 2016 innser Vindheim at han har bedre tid enn de fleste til å realisere guttedrømmen.

- Ja, jeg har god tid. Jeg er bare 18 år og stortrives i Brann.

Som sagt, så gjort
Vindheim har virkelig gjort forhåndstipsene til skamme denne sesongen. Folk dro på smilebåndet og snakket om ungdommelig pågangsmot, da han før sesongen uttalte at Birkir Már Sævarsson skulle utkonkurreres på høyrebacken.

Men den som ler sist ler som kjent best. I den sjuende serierunden overtok Vindheim plassen til Sævarsson og siden har han ikke gitt den fra seg. I den påfølgende bortekampen mot Aalesund ble han matchvinner da Brann vant 1-0 og tok sesongens hittil eneste borteseier.

Vindheim har bare fortsatt og levere solide kamper og som en positiv konsekvens føket helt til topps på BAs spillerbørs med et snitt på 5,1. 18-åringen forklarer den overraskende suksessen slik.

– Jeg har fått god veiledning av Rikard (Norling) og trenerne i Brann. Jeg har ikke noe særlig press på meg, egentlig. Har ingenting å tape. Kanskje det er fordi ingen har forventninger til meg det har gått bra.

– Dessuten har jeg fått tillit, det også har jeg kanskje vokst på. Men jeg føler jeg har mer å gå på, jeg har ikke fått vist mitt beste ennå, sier han.

HTML EMBED
function screen9_getFlashVersion(){try{return(new ActiveXObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash")).GetVariable("$version").replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){try{return(navigator.plugins["Shockwave Flash 2.0"]||navigator.plugins["Shockwave Flash"]).description.replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){return"0.0.0"}}}var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=tq_hxW3DRW8TQH1rPcb6-HdOvbqpYdGLI-ZwDXnnLl3exXPgplJxAGuGfSjmlIT0KBnH4DhWpNfhqxHipbO7xXx4WcYOrZ1v9I3X_pmJb_NdN8DE62Ywx-5zIxMB1xYvNaPbsf83Jxk&i="+typeof(ps)+"&flashversion="+screen9_getFlashVersion();document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Følges mot Viking
Onsdag kveld må Sævarsson spille kamp for Brann 2 mot FK Fyllingsdalen. Ingenting tyder på at Vindheim mister plassen når eliteserien starter opp igjen borte mot Viking søndag.

– Jeg vet han er hakk i hjel og jobber hardt. Selv om plassen er min per dags dato, så støtter han meg og er positiv, sier Vindheim om konkurransen på laget.

Etter det BA kjenner til vil flere av klubbene som har fulgt ham den siste tiden også være tilstede mot Viking i Stavanger. Å vite på forhånd at det er speidere på tribunen blir en ny erfaring.

- Nå har jeg ikke visst at det har vært speidere på tribunen tidligere, men jeg må jo bare prøve å utelukke det. Gjøre det jeg kan gjøre noe med. Spille fotball og spille så godt jeg kan, sier Vindheim.

Brann har hittil ikke fått inn bud på spilleren.

- Generelt vil vi ikke kommentere noe før ting er konkret, men ingen har henvendt seg til oss. Det kan jeg si, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

- Kan ta medalje
Vindheim er klar på at det er Brann som er fokuset.

- Jeg er ekstremt motivert, og vil hjelpe Brann til å klatre på tabellen. Vi må opp fra nedrykksstriden og begynne å ta poeng. Fokuset vårt er å gjøre en kanon høstsesong og avslutte høyest mulig på tabellen.

- Da bør dere vinne mot Viking søndag...

- Vi bør vinne hver eneste kamp. Vinner vi de siste 17, ender vi på 59 poeng, og da tar vi medalje!

- Er det fokuset deres?

- Hehe, en må være offensiv. Det er 17 kamper igjen, og vi skal gjøre alt vi kan for å slå Viking søndag. Så tar vi kamp for kamp, sier Branns mest ettertraktede spiller i øyeblikket.

Les flere saker fra BA her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.