*Nettavisen* Sport.

Brann tok sesongens første borteseier

SCORET: Branns Andreas Vindheim scoret kampens eneste mål i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Det er utrolig deilig.

10.05.14 20:25

AALESUND - BRANN 0-1:

Brann tok sin første borteseier i Tippeligaen siden august 2013 da de slo Aalesund 1-0 i på Color Line Stadion lørdag kveld.

Andreas Vindheims mål like før pause var det som skilte lagene i målprotokollen.

- Vi spilte oss veldig fint opp, og jeg fikk en fin ball. Plutselig var jeg alene med keeper og plasserte den i hjørnet. Det er utrolig deilig, sa matchvinneren til C More, etter å ha sikret Branns første trepoenger på bortebane siden august i fjor.

Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation var naturlig nok meget skuffet etter tapet for Brann. Han forteller at de har mistet tryggheten de har hatt på hjemmebane.

- Det var veldig surt. Color Line Stadion har ikke vært det fortet det har pleid å være og det har vært for lett å komme hit og ta poeng, sier en skuffet Tollås Nation til C More.

Brann-mål
Etter at kampen bølget frem og tilbake de første 30 minuttene tok bortelaget fullstendig over i det siste kvarteret før pause.

Det fikk bergenserne også betalt for.

For i det 37. minutt sendte Kasper Skaanes ballen gjennom Aalesund-forsvaret til Andreas Vindheim. Høyrebacken kom på et strålende løp og satt ballen sikkert i mål, bak en sjanseløs sisteskanse i vertenes mål.

Gjestene presset
Den andre omgangen begynte slik den første avsluttet - med et stort press fra bortelaget.

Gjestene skapte flere store sjanser i åpningsminuttene, men maktet ikke å lure flere baller forbi Sten Grytebust i Aalesund-målet.

Mot slutten av kampen tok hjemmelaget over initiativet i kampen, men tross store målsjanser ebbet kampen ut med Brann-seier.

Dermed tok Brann sin første borteseier denne sesongen.

- En drøm
Nå kan 18 år gamle Andreas Vindheim trolig se frem til en plass i startelleveren til Brann i 16. mai-kampen på Brann stadion.

Det er noe Vindheim har drømt om siden han var en liten «drittunge».

- Jeg har drømt om å få spille 16. mai kamp på Brann-stadion siden jeg var en liten «drittunge», sier en strålende fornøyd matchvinner etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.