Brann-treneren: - Jeg er ikke livredd

BEREDT: Branns nyansatte trener Lars Arne Nilsen, her som Hødd-trener under cupfinalen mot Tromsø i 2012.

BEREDT: Branns nyansatte trener Lars Arne Nilsen, her som Hødd-trener under cupfinalen mot Tromsø i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Vil vinne kamper før han snakker om opprykk.

Tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen er ydmyk og stolt over å ta over trenerjobben i Brann etter svenske Rikard Norling. For Brann-spillerne venter beinharde treningsøkter i jakten på seirer.

- Jeg er ikke livredd, men jeg kjenner jo at jeg er ydmyk og stolt over å få muligheten til å trene Brann, sa Nilsen på fredagens sene pressekonferanse.

I første omgang må han vise at han duger som rødtrøyenes nye trener denne sesongen. Så får tiden vise om han får tilbud om en lengre kontrakt, skriver Bergens Tidende.

- Vi må begynne å vinne fotballkamper, sa Nilsen, og passet samtidig på å ikke ta ordet «opprykk» i sin munn.

Beinhard trening

Han får oppfylt en mangeårig drøm og leder sin første Brann-trening allerede lørdag klokka 10. Ledelsen håper å få ham klar allerede til mandagens kamp mot Follo.

- Vi har en viktig trening lørdag og en ny trening søndag. Jeg ønsker ikke å si så mye om ambisjoner og målsetting nå. Jeg har innsett at det viktigste for Brann er å vinne fotballkamper, så får vi ta det derfra, sier Nilsen til NRK.

Mens Brann under Rikard Norling ble kritisert for å trene for lite, blir det andre boller med Nilsen på trenerbenken. 51-åringen lover å innføre en beintøff treningskultur.

– Min filosofi er beinhard treningskultur, det må til. Jeg vil ha spillere som står opp hver morgen og har ett mål, nemlig å bli en så god fotballspiller som mulig.

Drømte om Brann

Den nye Brann-sjefen kommer fra Sotra i Sund kommune utenfor Bergen. Broren, Helge Nilsen, har bak seg mange år i støtteapparatet til Brann.

Lars Arne Nilsen legger ikke skjul på at han lenge har drømt om å trene Bergens stolthet.

– Hvis Brann kontakter meg noen gang, slipper jeg det jeg har i hendene og stiller på dagen, har Nilsen sagt.

Han overtar et falmet Brann-lag som har fulgt opp fjorårets krisesesong med en rekke svake kamper på nest høyeste nivå. Det foreløpige lavmålet var 1-4 for Levanger tirsdag, som endte med at den tidligere så suksessrike Norling måtte ta sin hatt og gå.

- Lars Arne var vårt førstevalg, bekrefter klubbens konstituerte daglige leder Vibeke Johannesen overfor NRK.

På etterskudd

Brann ligger på en svært skuffende niendeplass i 1. divisjon med 14 poeng på ti kamper - ni poeng bak serieleder Sogndal. Spørsmålet er hvor mye Nilsen klarer å utrette og hvor mye Brann-laget klarer å klatre.

Nilsens foreløpige høydepunkt i karrieren er da han ledet klubben fra Ulsteinvik til cupgull i 2012.

Han overtok styringen for sunnmøringene i 2010 etter å ha være assisterende trener i 2010. Han ga seg i Hødd høsten 2013. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.