*Nettavisen* Sport.

Brann varsler oppsigelser

TUNGE TIDER: Roald Bruun-Hanssen varsler kostnadskutt og oppsigelser i Brann. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Klubben må også kutte kostnadene med mange millioner.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen bekrefter den alvorlige situasjonen overfor Bergens Tidende mandag, skriver BA.

-Vi har hatt lavere inntekter enn vi håpet på, og må derfor tilpasse. Det vi ser på nå er et kostnadskutt i størrelsesorden 15 millioner kroner, sier Bruun-Hanssen til avisen.

Et nedrykk vil tvinge klubben til å kutte ytterligere ti millioner, ifølge Bruun-Hanssen.

Det er hovedsaklig svikt i publikum- og markedsinntekter som gjør at klubben når tar grep. Bruun-Hanssen bekrefter at ansatte trolig må sis opp.

-Vi er ikke uforberedt på denne situasjonen. I likhet med de fleste andre norske klubber har vi opplevd inntektsfall, og da må vi ta konsekvensene av det, forklarer Bruun-Hanssen.

Han forteller videre at det er et mål å skjerme det sportslige så langt det lar seg gjøre.

- Vi håper i det lengste å unngå kutt som vil berøre målsetningen til A-laget, men vi kommer helt sikkert til å gjøre tilpasninger også innenfor avdeling sport. Dette kommer til å berøre hele virksomheten, varsler Bruun-Hanssen.

De ansatte i Brann ble informert om den kritiske situasjonen på et møte i forrige uke.

-Dette er en situasjon de fleste har vært innforstått med, i og med at vi har sett hvordan det har gått med laget. Vi har ventet litt på det, men håpet var selvsagt at dette skulle ende annerledes, sier de ansattes verneombud Ørjan Håland til BT.

LES FLERE SAKER FRA BA HER


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.