START - BRANN 1-2:

Start imponerte til tider mot Brann, og bergenserne så ut til å slite med å skape noe særlig med målsjanser.

Likevel sørget to drømmemål fra de rødkledde for at Brann tok med seg tre poeng hjem til Bergen.

Storfornøyd Nilsen

Brann-trener Lars Arne Nilsen var storfornøyd etter Branns seier. Nilsen passet på å kysse Fredrik Haugens fotballsko, den samme skoen som minutter tidligere hadde reddet seieren for laget.

- Et fantastisk mål. Dette er stor for oss, sier Nilsen til TV 2 etter kampen.

Brann virket lenge rystet av Starts spill, men Erik Huseklepp og Fredrik Haugens mål reddet seieren for rødtrøyene.

- Vi sliter i dag, men nok en gang kommer vi tilbake. Det er vanvittig deilig, forsetter Nilsen.

Brann-treneren passet på å rose innbytterne sine som kom inn og snudde kampen for Brann.

- Det er det vi har gjort i hele år. Vi har gode innbyttere, sier Nilsen.

Vil ta sølvet

Før siste serierunde ligger Brann og Odd på samme poengsum, men Brann ligger på sølvplassen takket være en bedre målforskjell.

Huseklepp og Haugen er klare på at det eneste som betyr noe for Brann nå, er å sikre sølvmedaljen.

- Vi er sikret medalje, men det er sølvet vi vil ha, sier Huseklepp til TV 2.

Huseklepp startet snuoperasjonen med et fantastisk mål.

- Det var årets mål, men så kommer jo han og overgår meg, sier Huseklepp og peker på lagkamerat Fredrik Haugen som sikret seieren med et minst like pent mål.

Ropte på straffespark

Etter knappe 20 minutter av kampens første omgang, ropte hjemmelagets tilhengere på straffespark. Starts Lars Jørgen Salvesen gikk tapende ut av en duell med Branns Vadim Demidov. Sistnevnte var først på ballen av de to, men fulgte opp med å sende Salvesen på en real luftetur.

Dommer Tom Harald Hagen valgte å la spillet gå videre i situasjonen, og blåste hverken straffespark til Salvesen, eller frispark til Demidov.

Knappe ti minutter senere var det Brann sin tur til å rope på straffespark. Inne i Starts sekstenmeter gikk Kristoffer Barmen overende i duell med en av hjemmelagets spillere. Heller ikke denne situasjonen endte med straffespark, til spillernes store fortvilelse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fem minutter før pause, spilte Start seg til omgangens største målsjanse. Et innlegg havnet i beina på en fullstendig umarkert Lars Jørgen Salvesen. Start-spissen fikk dog ikke til en god avslutning, og skuddet gikk midt på Branns keeper, Piotr Leciewski.

Start presset

Tippeligaens soleklare bunnlag imponerte i førsteomgangen på Sør Arena, og var nær å ta ledelsen ved flere anledninger. Både Branns spillere og trener var misfornøyde med spillet, og lovet grep og endring i andreomgang.

Likvel fortsatte Start stormløpet mot Branns mål, og med en spesielt giftig Lars Jørgen Salvesen, var hjemmelaget nær scoring.

Da Start endelig fikk ballen i mål, var det derimot en annen spiller som stod for målet. Robert Sandnes snappet opp et dårlig skuddforsøk inne i Branns sekstenmeter. Sandnes banket like greit til ballen, og ballen suste i mål forbi en utspilt Leciewski.

Artikkelen fortsetter under bildet.

To drømmemål

Starts scoring så ut til å vekke Brann, for bare minutter senere hadde gjestene fra Bergen satt ballen i mål.

Erik Huseklepp ryktes å være klar for Haugesund fra neste sesong, og spilte i så fall sin siste bortekamp for Brann mot Start søndag. Huseklepp utnyttet anledningen til å score et realt drømmemål. Brann-legenden mottok ballen utenfor hjørnet av Starts sekstenmeter. Der tok han med seg ballen et par meter før han banket til ballen.

Skuddet gikk i en fantastisk bane inn i mål bak en sjanseløs Håkon Opdal i Start-målet.

Knappe ti minutter etter Huseklepps drømmemål, var det Fredrik Haugens tur. Også Haugen mottok ballen på hjørnet av sekstenmeteren. Også Haugen tok med seg ballen et par meter før han banket til ballen. Også Haugens skudd suste i bål, fullstendig utenfor Opdals rekkevidde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Topp mot bunn

Start har vært seriens soleklart svakeste lag denne sesongen, og det er allerede flere runder siden laget ble klare for nedrykk til Obosligaen. Søndag var Start vertsskap for et annet lag som nylig har vært i Obosligaen.

Brann endte på andreplass i Obosligaen forrige sesong, men har imponert stort denne sesongen. Bergenserne har tatt steget fra rollen som nyopprykket lag, til å hevde seg i medaljekampen. Før søndagens oppgjør lå Brann på 2.-plass i serie, kun bak suverene Rosenborg.