RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NATT OG DAG: Brann ble seriemester 2007. Syv år senere er nedrykket et faktum.
NATT OG DAG: Brann ble seriemester 2007. Syv år senere er nedrykket et faktum. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Branns gullhelter: - Utrolig! En skandale! Trist!

Sist oppdatert:
Mons Ivar Mjelde og andre tidligere Brann-profiler er langt nede etter nedrykket.

– Det er en katastrofe for Brann og hele Hordaland at dette endte med nedrykk. Det er smertefullt at de skal spille i 1. divisjon neste sesong, spesielt for publikum som har støttet dem så godt i høst, sier Mjelde til Bergensavisen.

Gulltreneren fra 2007-sesongen syns det er smått uvirkelig at klubben er tilbake der de var i 1985.

– Det er egentlig helt utrolig at de har havnet i en slik situasjon igjen, men de har ikke vært gode nok. Det gjelder hele klubben fra A til Å, sukker han.

Mjelde tror laget kan få en tøff vei opp igjen:

– Det er en helt ny hverdag som vil møte dem. En skal selvsagt i utgangspunktet rykke rett opp igjen, men først må klubben ha en skikkelig evaluering. En må finne tilbake til formelen en hadde da en hadde suksess. En må ha troverdighet og resultater med et de rette folkene, og kanskje bør man bruke lokale folk i apparatet rundt laget også igjen, sier han.

Tror på opprykk
Thorstein Helstad var også i lettere sjokktilstand.

– Det er en skandale og veldig trist for Bergen by og supporterne som har støttet dem, sier den tidligere toppscoreren.

– Samtidig har klubben bare seg selv å takke. Spesielt med tanke på ressursene i klubben. Det må en oppvask til nå, der man ser på hvorfor man ikke får det til og hvem som kan sitte trygt, slår Helstad fast.

Martin Andresen var kaptein på Brann-laget som tok gull i 2007, og følger fortsatt med på gamleklubben.

– Jeg syns det er trist at de har rykket ned. Heldigvis har Brann en slik «standing» i byen at de kan reise seg fort igjen. På sikt kan det komme noe godt ut av dette. Det er vondt når det skjer, men det tvinger trolig frem noen endringer, og en kan bygge klubben litt på nytt, mener Andresen.

Raymond Kvisvik var en favoritt blant Brann-fansen, og han føler med dem nå.

– Dette er en trist dag for alle som er glade i Brann. Selv om det er uvirkelig, så er det fortjent. Sesongen har vært langt under de forventningene man hadde, sier «Super-Ray».

Han tror det ikke blir lett å rykke opp igjen.

–Brann vil være en soleklar favoritt, men det er ikke lett i 1. divisjon. Det kommer jo også an på hvilken stall de har. For de blir ikke de samme som spiller der nå, sier han.

Trond Egil Soltvedt syns det var en trist sorti for klubben i hans hjerte.

- Et styrt nedrykk
– Det er det. Både for oss striler og byfolk. Nå får de bruke god tid på evalueringen. Finne de rette grepene, og folkene som skal være med videre. Da kan de komme fort tilbake, men alt starter med knallhard jobbing om en skal lykkes. Ellers kommer en ingen vei, sier Soltvedt.

En som har opplevd opp til flere opp- og nedrykk med Brann er Ingvar Dalhaug. Det er kanskje derfor han tar nedrykket med mer fatning enn mange andre.

– Brann har dessverre fortjent dette. Et styrt nedrykk, vil jeg kalle det. Jeg tror faktisk dette kan gi dem en ny start, for nå må det ryddes opp både den ene og den andre plassen. Samtidig blir det ikke lett, for mange spillere vil forsvinne nå. Det gjorde de ikke da vi drev og rykket opp og ned på 1980-tallet, slår Dalhaug fast.

Denne saken er levert avBergensavisen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere