*Nettavisen* Sport.

Branns skrekkrekke ble endelig brutt

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bergenserne vant på bortebane for første gang i år.

24.08.13 20:05

ODD - BRANN 1-3:

Brann har vært Tippeligaens dårligste bortelag gjennom 2013-sesongen og hadde kun plukket to poeng på fremmed gress før møtet med Odd lørdag.

Med andre ord så sto rødtrøyene uten seier på bortebane.

Men tanke på at skienslaget også har vært habile på hjemmebane denne sesongen, var det en vanskelig oppgave som ventet Rune Skarfjords gutter.

Og åpnet også på verst tenkelig vis for gjestene fra Bergen. matchuret på Skagerak Arena viste fire minutter da superveteran Frode Johnsen satte inn 1-0 for vertene.

Midtveis i første omgang slo imidlertid gjestene tilbake ved Martin Pusic, og mot slutten av kampen sørget Kristoffer Barmen og Pusic for at det endelig ble tre poeng borte.

Johnsen og Pusic
Det åpnet som nevnt lysende for Odd. Niklas Gunnarsson kom på et innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen i det fjerde minutt og la videre til Frode Johnsen.

Den tidligere Japan-proffen fikk så vidt tak i kula, men avslutningen var god og på volley satte veteranen ballen forbi Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Til tross for at Brann hadde fått en kalddusj, ga ikke laget opp. Anført av folk som Amin Askar, Erik Huseklepp, Fredrik Haugen og Martin Pusic kjempet gjestene seg tilbake.

I det 27. minutt var utligningen et faktum. Etter mye klabb og babb etter en corner fra Haugen, der Odd én gang reddet på strek, satte til slutt Pusic ballen i nota til 1-1.

Tidligere Brann-spiller Fredrik Nordkvelle spilte for øvrig fra start for Odd mot gamle lagkamerater, men klarte ikke helt på sette sitt preg på første omgang.

Det var vertene som hadde det meste av ballen og styrte begivenhetene, men da lagene gikk i garderoben for et glass saft og en prat, sto det fortsatt 1-1 i Skien.

Dødball-Haugen
Andre omgang startet med at nevnte Nordkvelle pådro seg en smell og ble liggende nede. Midtbanemannen måtte til slutt forlate banen på båre, og Fredrik Jensen kom inn.

Haugen slo en corner som resulterte i mål før pause, og i det 55. minutt viste han igjen fram godfoten. Denne gangen ble corneren omsatt i tverrliggeren. En gedigen sjanse.

Erik Huseklepp har tatt mange av Branns dødballer tidligere denne sesongen, men de siste kampene har Haugen tatt over den jobben, og det har ført til både farligheter og scoringer.

Andre omgang ble for øvrig preget av veldig mye fram og tilbake, uten de helt store sjansene, sånn sett bort ifra Branns test var treverket, selvfølgelig.

Og mot slutten var det nettopp Brann som skulle dra det lengste strået. Et godt innlegg havnet på hodet til Kristoffer Barmen, og unggutten headet inn vinnermålet i Skien.

På overtid satte Martin Pusic inn sitt andre for dagen, med god hjelp av armen, og sørget for å trygge seieren.

Brann-seier betyr at de røde nå er oppe på en sjetteplass i Tippeligaen med 30 poeng fra 21 kamper. Odd ligger foreløpig på en åttendeplass med sine 26 poeng så langt i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.