Branns stortalenter senket Rekdals menn

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergenserne fikk en drømmestart på sesongen.

16.03.13 19:51

BRANN - VIF 3-1 :

Lørdag kveld var det duket for storkamp i Tippeligaen mellom Brann og Vålerenga. Et klassisk oppgjør i norsk fotball, som nesten uten unntak blir svært underholdende.

Underholdende ble det til de grader også denne gangen. Brann vartet opp med tre flotte mål, mens Vålerenga måtte nøye seg med et trøstemål av Torgeir Børven mot slutten av kampen.

Dermed endte det med drømmeåpning for Rune Skarsfjord og Brann, mens Kjetil Rekdal og Vålerenga får en tung vei hjem over de syv fjell.

Branns to første mål kom av de lokale heltene Fredrik Haugen (20) og Kristoffer Larsen (21), noe som ikke setter en demper på feiringen i Bergen. Det tredje sørget Fredrik Nordkvelle for.

Perlescoring
Kampen åpnet i et forrykende tempo, og det tok ikke lang tid før sjansene begynte å melde seg. Torgeir Børven fikk sjansen alene med Piotr Leciejewski etter ti minutter, men Brann-keeperen vartet opp med en flott redning.

To minutter senere skulle imidlertid kampens første scoring bli et faktum, men da i andre enden av banen.

- Han har blitt en halv divisjon bedre i løpet av vinteren, har Brann-trener Rune Skarsfjord sagt om Fredrik Haugen (20).

Det fikk publikum se med egne øyne etter 13 minutter. En Brann-corner havnet hos Haugen på 16 meter, og med ett touch skrudde han ballen vakkert opp i venstre hjørne, bak en utspilt Gudmund Kongshavn i Vålerenga-målet.

Kjetil Rekdal hadde vraket Lars Hirschfeld til fordel for den talentfulle keeperen til serieåpningen, men Kongshavn kan ikke lastes for 1-0-scoringen.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Børven-bom
Vålerenga kom imidlertid godt tilbake i kampen før pause, og Torgeir Børven fikk nok en gigantsjanse. Fra kloss hold skjøt han utenfor - til Klanens store fortvilelse.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Brann. Erik Huseklepp ble byttet ut i pausen, og skal ifølge rapportene slite med magesyke. Inn kom Fredrik Nordkvelle, uten at det svekket rødtrøyene.

Andre omgang var nemlig bare to minutter gammel da kveldens andre Brann-scoring ble et faktum.

Fredrik Haugen ladet børsa på ny, men skuddet ble blokkert av en VIF-forsvarer. Returen dalte imidlertid rett til Kristoffer Larsen, og unggutten dundret ballen rett i mål fra 12 meter.

Ny vakker scoring og 2-0 til Brann.

Vålerenga kjempet for å skaffe en redusering, men rødtrøyene forsvarte seg godt.

Spikeren i kista
Det var i stedet Brann som sørget for kampens tredje scoring, da innbytter Fredrik Nordkvelle ekspederte Kristoffer Larsens praktfulle innlegg i mål med en heading etter 74 minutter.

Torgeir Børven, som hadde bommet på to gigantsjanser tidligere i kampen, skaffet osloklubben en trøstescoring da han dro seg fri og skrudde ballen i mål på vakkert vis i det 78. minutt.

Kampen endte dermed med 3-1 og tre poeng til Brann i årets første tippeligakamp.

Branns neste kamp spilles 01. april borte mot Rosenborg, mens Vålerenga møter Sogndal på Ullevaal samme dag.

P.S:Nettavisen kommer med flere saker fra Brann Stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.