*Nettavisen* Sport.

Brasil til cupspillet i VM

MATCHVINNER: Andressa Alves. Foto: Jean-yves Ahern (Reuters)

Andressa Alves matchvinner for sambadamene.

BRASIL - SPANIA 1-0:

Andressa Alves scoret rett før pause da Brasil slo Spania 1-0 i fotball-VM for kvinner lørdag. Dermed er plassen i åttedelsfinalen sikker.

Norge er ett av flere lag som i praksis har sikret avansement, men Japan og Brasil er de eneste lag som etter to kamper ligger så godt an at ikke engang sær teori kan frata dem plass i cupspillet.

Marta ble holdt i stramme tøyler av det spanske forsvaret og hadde få sjanser til å forbedre VM-rekorden på 15 sluttspillmål som hun satte i første kamp mot Sør-Korea. Heller ikke Cristiane lyktes.

I stedet var det den minst kjente i angrepstrioen, Andressa Alves (22 år, ni landslagsmål fra før) som ble matchvinner. I det 44. minutt ble hennes skudd forbi keeper Ainhoa Tirapu løpt opp og reddet på streken av Celia Jimenez, men ballen gikk rett tilbake til Alves, som satte returen i mål.

Brasil hadde flere store sjanser til å øke ledelsen i annen omgang, men greide det ikke. På overtid fikk Spania to store sjanser til å utligne. Først mislyktes Veronica Boquete med avslutningen, så traff Irene Paredes stolpen.

Spania hadde et par gode sjanser også i begynnelsen av kampen, men maktet ikke å få til en avslutning mellom stengene i løpet av hele kampen.

Det spanske laget skuffet stort i sin åpningskamp med 1-1 mot Costa Rica og må slå Sør-Korea i siste gruppekamp for å gå videre.

Innbytter Karla Villalobos snøt Sør-Korea for landets første seier i et fotball-VM for kvinner, etter at sørkoreanerne hadde vendt 0-1 til 2-1 med to raske mål i en underholdende første omgang.

Selv om Costa Rica er på 2.-plass, møter laget Brasil i siste runde. Om det blir tap i den kampen, vil vinneren av kampen mellom Spania og Sør-Korea gå videre, mens Costa Rica sannsynligvis blir utslått som en av de to dårligste toerne.

Blir det uavgjort mellom Spania og Sør-Korea, ligger det an til at tre av lagene i gruppen ender på to poeng hver. Da vil Spania gå videre dersom Costa Rica taper med minst to mål.

– I siste kamp kan vi spare spillere som har fått smeller, sa Vadão, og ga Costa Rica større håp om poeng og avansement. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag