*Nettavisen* Sport.

Brasils landslagslege avviser Neymar-rykter

SKADET: Brasils Neymar har spilt sin siste kamp i VM etter at han ble skadet i kampen mot Colombia. Foto: Odd Andersen (Afp)

– Det finnes ikke den ringeste sjanse.

Brasils landslagslege måtte søndag kveld rykke ut og dementere rykter om at Neymar kan bli klar til en eventuell VM-finale.

– Det finnes ikke den ringeste sjanse for at Neymar kan spille finalen 13. juli, om Brasil skulle ta seg dit, sa José Luiz Runco i TV-programmet Domingão do Faustão.

Det var den brasilianske TV-kanalen Globos nettsted som hadde meldt at landslagets medisinske støtteapparat hadde kommet til at Neymar kanskje kunne spille finalen hvis han fikk sprøyter med smertestillende medikamenter.

Neymar ble skadd under kvartfinalen mot Colombia, og med et brudd i ryggen ble muligheten for videre spill for Brasil i fotball-VM først utelukket.

Ifølge Globo har lege Mauricio Zenaide og fysioterapeut Rafael Martini fra Neymars tidligere klubb Santos besøkt 22-åringen i hans hjem utenfor São Paulo. Til stede på møtet var også en ryggspesialist.

Neymars skade i den tredje virvelen i korsryggen skal være mindre enn først antatt. Ifølge Globo ble det på dette møtet derfor diskutert muligheten for at Neymar kan spille en eventuell finale i VM neste helg ved hjelp av smertestillende midler.

Brasils fotballforbund skrev søndag kveld på sitt nettsted at en slik framgangsmåte ville stride mot etiske retningslinjer og kunne sette spillerens videre karriere i fare. Derfor er det utelukket at man vil prøve å få Neymar kampklar.

Det ble understreket at prognosen for Neymars skade er meget god, så lenge han får riktig medisinsk behandling og tid til å bli frisk.

Brasil møter Tyskland i semifinale i Belo Horizonte tirsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.