Gå til sidens hovedinnhold

Brasse stoppet United

Afonso Alves sørget for ny spenning i Premier League.

MIDDLESBROUGH - MAN UTD 2-2:

Brasilianske Afonso Alves kom til Middlesbrough for å score mål og hadde utsatt forventningene til publikum. Helt til de skulle ta imot serielederen, da bestemte spissen seg for å slå til for alvor.

To mål og lekkert samspill med spissmakker Jeremie Aliadiere sørget for poeng på Riverside i en kamp som Middlesbrough kunne vunnet hadde det ikke vært for at United har en spiller som nekter å gi seg uansett stilling. Wayne Rooney sikret et poeng for United, men Chelsea er for alvor invitert med i kampen om ligagullet.

- Begge målene vi scorte var gode og vi satte en kraftig støkk i United i dag, sa "Boro"-manager Gareth Southgate til Sky Sports etter kampen ifølge Sportinglife.

Etter helgens serierunde skiller det kun tre poeng mellom United og Chelsea.

Hvem ellers?
Det var United som fikk den første nettsusen i kampen, og hvem andre enn Ronaldo var det som gjorde det for 27. gang i årets Premier League. Portugiseren var på rett ende av Michael Carricks pasning og bredsidet inn 0-1 til gjestene etter ti minutter.

Middlesbrough kom mer til hektene utover omgangen og fikk etter hvert skikkelig fart på angrepsspillet.

Etter 35 minutter kom utligningen etter nydelig samspill mellom de to på topp. Aliadiere stusser et oppspill som sender Afonso Alves alene igjennom mot Van der Sar. 12-millionerpund-spissen gjorde ingen feil og 1-1 var et faktum.

Superspisser
De to "Boro"-spissene fortsatte samspillet etter pausen og igjen er det Aliadiere som setter opp Alves.

En heading går forbi United-forsvaret, men Alves var på vakt. Brassen satte ballen utakbart forbi Van der Sar og snudde kampen til Middlesbroughs favør.

Kampen og snødrevet økte i intensitet utover i omgangen, men Middlesbrough fortsatte å skape de største sjansene.

Stopperduo ute
Vondt ble verre for Man Utd da Rio Ferdinand haltet av banen etter 70 spilte minutter. En alvorlig skade på denne tiden av sesongen kan få stort utslag, spesielt når stopperkollega Nemanja Vidic også er ute med skade tre uker fremover.

- Forhåpentligvis er det ikke for alvorlig med Rio, men han haltet rundt for lenge, sa Alex Ferguson etter kampen ifølge Sportinglife.

Kvarteret før slutt sørget Wayne Rooney for å roe nervene til Sir Alex Ferguson noe. Spisskrigeren satte inn 2-2 etter godt forarbeid av Ji-sung Park.

Ny spenning
Resultatet sørger for at engelske fotballfans får en klassisk avslutning, hvor ingenting er avgjort før de aller siste sparkene på ballen er tatt.

Ferguson oppsummerte matchen på diplomatisk vis:

- Vi kunne tapt kampen uten tvil. De hadde noe muligheter og forsvaret vårt var til tider risikofylt synes jeg.

- Men vi kunne fort vunnet også fordi kvaliteten på noe av fotballen vår var glimrende, sa skotten.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!