RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brast i gråt da Liverpool-drømmen gikk i oppfyllelse

Foto: ØYSTEIN SØRENSEN
Sist oppdatert:
Lørdag fikk Mysen-mannen Jan Tore Bjerkrheim (52) oppleve sitt største øyeblikk på fotballbanen.

Få i Indre Østfold er større Liverpool-tilhenger enn Mysen-mannen Jan Tore Bjerkrheim.

Det begynte ved en tilfeldighet i 1965. Han var med pappa på fotballtrening og det ble delt inn i lag. Hvert lag med et engelsk klubbnavn. Jan Tore Bjerkrheim havnet på Liverpool, og siden har han vært trofast mot klubben. Over 50 ganger har han vært over for å følge laget sitt på Anfield. Ofte har han vært tidlig på stadion for å få et blikk av de store heltene og kanskje også en autograf eller to.

Denne saken er levert av Smaalenene.

Sov ikke natt til kampen
Så; for tre måneder siden fikk han en telefon han sent vil glemme. Et sammensatt lag av tidligere gode fotballspillere fra Østfold skulle møte legender fra Liverpool til kamp på Sarpsborg stadion. En av de utvalgte var Jan Tore Bjerkrheim.

– Jeg var på en reunionkamp i håndball i Eidsberghallen da jeg fikk telefonen. Jeg begynte å grine og fikk ikke sagt et ord. De andre i hallen trodde det var noe tragisk som hadde skjedd, humrer Bjerkrheim, som har hatt kampen i bakhodet hver eneste dag siden han fikk beskjeden.

Natt til lørdag sov han heller ikke et eneste sekund.

Tårene strømmet på
At kampen betydde mye for Jan Tore Bjerkrheim fikk også de rundt 1.000 tilskuerne på Sarpsborg stadion se.

Da alle spillerne var linet opp ute på matta og Liverpool-hymnen «You’ll never walk alone» ble spilt over høyttaleren, ble det for mye for den sympatiske Mysen-mannen. Tårene fosset i striregnet.

– Jeg har jo blitt norgesmester et par ganger med kretslaget, men dette overgår alt. Mitt største fotballminne noen gang. Jeg er virkelig takknemlig for at jeg ble plukket ut. Et slikt øyeblikk hadde jeg gjerne betalt mye for, sier mannen, som har over 500 kamper for Mysen.

Nå holder han seg fortsatt aktiv ved å spille på Rakkestad sitt andrelag i 6. divisjon. Og Jan Tore Bjerkrheim klarte seg absolutt bra mot sine gamle helter. Faktisk var han nær ved å score. Kun en feberredning av tidligere storkeeper Bob Bolder forhindret mål.

Ble kaptein
– Egentlig er jeg glad jeg ikke scoret. Da hadde jeg i hvert fall ikke jublet, ler han.

Underveis i kampen fikk også Bjerkrheim bære kapteinsbindet til Østfold-legendene.

– Det var en veldig hyggelig gest. Moro å få den muligheten, smiler han ydmykt.

Selve kampen var kanskje ikke den mest underholdende, men det ble fem mål. Tre til Liverpool og to til Østfold.

– Helt greit for meg at Liverpool vant. De trengte det etter en litt tung sesong, smiler han.

Etter kampen fikk han mulighet til å bli med de aldrende Liverpool-stjernene inn i garderoben. Det ble en runde med autografskrivinger og prat, før det ble felles middag med alle spillerne.

– En fantastisk dag. Den kommer jeg aldri til å glemme. Det tar nok litt tid før jeg lander nå, gliser Jan Tore Bjerkrheim.

Denne saken er levert av Smaalenene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere