RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Brattbakk advarer mot Skottland

Sist oppdatert:
- Mye bedre enn folk tror, sier Rosenborg-legenden.

GLASGOW (Nettavisen): Harald Martin Brattbakk spilte tre sesonger for den skotske storklubben Celtic og kjenner naturligvis skotsk fotball bedre enn de fleste nordmenn.

Norge vant 1-0 forrige gang landslagene møttes i Skottland, men Brattbakk er redd for at nordmenn ikke forstår hvor mye bedre Skottland er nå.

- Skotsk fotball er i mye bedre form enn folk tror og jeg håper at det norske landslaget skjønner det, sier Brattbakk.

Taper sjelden hjemme
De siste par årene har Skottland slått Frankrike 1-0 to ganger. I tillegg har skottene bare tapt én gang på hjemmebane de siste 30 månedene.

Nå ligger Skottland på 26. plass på Fifa-rankingen, mens Norge er nummer 39.

- Skottlands problem har ikke vært å spille mot lag som Frankrike og Italia og oppnå gode resultater. Problemet deres har vært mot såkalte mindre lag som Georgia og Makedonia.

Skottlands landslagssjef George Burley legger heller ikke skjul på at han går for seieren mot Norge i lørdagens VM-kvalkamp. Skotske aviser skriver torsdag at det er "win or bust" for Burley.

- Hvis det ligger an til uavgjort mot slutten av kampen, vil vi definitivt satse for å få seieren. Vi vil definitivt satse på tre poeng og jeg tror Norge vil gjøre det samme. Jeg tenker ikke engang på uavgjort eller tap. Hvis vi spiller opp mot vårt beste, kan vi vinne, sier Burley ifølge Daily Record.

Fornøyd med uavgjort
Brattbakk, som sikret seriegull for Celtic da han ble matchvinner i 1-0-seieren over St Johnstone i siste runde av sesongen 1997/98, tror at Norge vil være godt fornøyde med uavgjort.

- Norge vil være fornøyde med uavgjort fordi det betyr at Skottland ikke drar fra oss. Ingen av lagene ønsker å tape for mye terreng til hverandre eller Nederland. Fem poengs avstand vil bli vanskelig å hente inn på Skottland, selv så tidlig i kvalifiseringen, mener Tippeligaens mestscorende spiller.

Han tror, i likhet med mange andre, at John Carew blir nøkkelen til en eventuell norsk seier.

- John er i god form for øyeblikket for Aston Villa, så han vil være en stor trussel for det skotske forsvaret. Han er en av disse store, kraftige spissene som ingen liker å spille mot, forklarer Brattbakk.

Selv er den gamle storscoreren opptatt med sin nye karriere som pilot.

- Jeg elsker min nye jobb, sier Brattbakk.

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Les mer om landslaget her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere