Brennhet Pedersen ga TV 2-Davy RBK-løfte

VIL SENKE RBK: Det sa Marcus Pedersen til Davy Wathne.

VIL SENKE RBK: Det sa Marcus Pedersen til Davy Wathne. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Godset-spissen strutter av selvtillit.

16.10.15 21:17

STRØMSGODSET - ODD 2-1:

Marcus Pedersen har pøst inn mål siden han returnerte til Strømsgodset i sommer, etter et ganske mislykket opphold i bergenslaget Brann.

Men selv om spissen har nettet i kamp etter kamp har ekspertene vært forsiktig med å hylle den tidligere Nederlands-proffen for målformen.

- La oss vente og se om han presterer over tid. Med et hat trick mot Mjøndalen og et par mål til er det lett for at han blir hyllet og at folk tror redningsmannen har kommet hjem. Vi får se om et halvt år, sa Nettavisens ekspert Joacim Jonsson i utgave av Tippemagasinet i høst.

RBK-løfte
Fredag tok imidlertid kraftspissen et nytt steg mot å gjøre seg fortjent til disse hyllestene. I 2-1-seieren over Odd var Pedersen helt sentral.

Han vartet opp med ett mål og en assist.

- Deilig! Helt nydelig! sier Pedersen til TV 2 etter kampen.

- Det har vært et savn for meg å være borte fra Godset. Mest av alt har jeg savnet sangen min her, sier Pedersen, mens han synger med fansen.

25-åringen spilte også for drammenserne mellom 2009 og 2010.

- Jeg har en trygghet her og vet hva de jobber med. Jeg kjenner de fleste og det føles som hjemme. Jeg vet at folk her er flinke, sier spissen.

Neste kamp for Godset er mot Rosenborg hjemme på Marienlyst og i den anledning poengterte TV 2s Davy Wathne at Pedersen ble matchvinner mot trønderne som Brann-spiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ PLASS: Davy Wathne intervjuet Marcus Pedersen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Jeg får vel ta dem her, og, da, lover den brennhete spissen TV 2s utsendte reporter.

Seieren betyr at Godset nå har god heng på sølvplassen i Tippeligaen, med sine 52 poeng fra 27 kamper. Drammenserne er kun ett poeng bak Stabæk, men gutta fra Bærum har én kamp mindre spilt enn Godset.

Bæringene møter Aalesund hjemme lørdag. For Odd sin del, betyr tapet i Drammen at det kan bli tøft å kjempe til seg en medalje i år.

Pedersen og Fossum
Det ble en fartsfylt kamp på Marienlyst og allerede etter to minutter ropte vertene på straffe da Gustav Wikheim gikk i bakken. Dommeren var imidlertid ikke enig i at Thomas Grøgaard gjorde noe ulovlig i boksen.

Wikheim var aktiv innledningsvis og kom til to svært gode sjanser i løpet av det første kvarteret, uten at han omsatte dem i nettmaskene.

Det gjorde derimot Marcus Pedersen etter 33 minutters spill. Iver Fossum driblet seg fri, før Pedersen overtok. Spissen så opp og satte inn sitt syvende mål i Tippeligaen siden returen til Strømsgodset.

Rundt sju minutter senere var rollene byttet om. Pedersen fikk ballen av Wikheim og flikket den nydelig til Fossum. Unggutten skled inn 2-0.

Odd hadde ikke all verden å by på før pause, men rett før hvilen fikk stortalentet Rafik Zekhnini til et skudd. Dette ble blokkert, men returen som havnet hos Jone Samuelsen, fikk Espen Bugge Pettersen i aksjon.

Ny spenning
Det sto likevel 2-0 til vertene da dommeren blåste for pause.

Etter hvilen kom gjestene mer med og i det 56. minutt fikk Pape Pate Diouf en dobbeltsjanse som han burde tatt bedre vare på, men et sleivtreff og en våken Gustav Valsvik hindret senegaleseren.

Pedersen kunne fort satt sin andre for kvelden etter 63 minutter, men denne gangen var Odd-keeper Sondre Rossbach med på notene.

På tampen fikk Odd sin redusering. Diouf ble spilt fri av Samuelsen og denne gangen lot ikke spissen seg stoppe av noe som helst. 2-1.

Flere mål ble det imidlertid ikke på Marienlyst.

Se en fersk episode av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=hU_P21f_i4a99DQMieVDqDijL3eYLfGcr_KP4RMPkVTuUprr0o358FJ-JCpNoBvkV5HwIUkrkuxXnGcUfx9SR3nOh3LyAT4n&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.