Brennhet Wikheim sentral i råsterk Godset-seier

TO ASSISTS: Gustav Wikheim storspilte for Strømsgodset i Europa.

TO ASSISTS: Gustav Wikheim storspilte for Strømsgodset i Europa. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Drammenserne vant på bortebane i Europa League-kvaliken.

16.07.15 21:53

MLADA BOLESLAV - STRØMSGODSET 1-2:

Strømsgodset tok seg greit videre fra den første kvalifiseringsrunden til gruppespillet i Europa League, men torsdag ventet tøff motstand.

Mlada Boleslav ble nummer fire i den tsjekkiske ligaen sist sesong og har de siste årene flørtet med en plass i Europa League. Sist sesong var det kun det franske storlaget Lyon som sto i veien for kvalifisering.

Brennhet Wikheim
Strømsgodset på sin side har bare blitt bedre og bedre siden Bjørn Petter Ingebretsen overtok klubben og selv om det er for langt opp til RBK i kampen om gull i Tippeligaen, kan det bli europacupspill i høst.

Den første kampen mellom de to lagene ble spilt på bortebane og det norske laget fikk med seg et kruttsterkt resultat fra Tsjekkia.

For selv om vertene tok ledelsen sent i første omgang, snudde Godset det hele ved Thomas Sørum og innbytter Bassel Jradi. En brennhet Gustav Wikheim hadde assist på begge målene til drammenslaget.

Dermed har Godset et meget godt utgangspunkt før returen neste uke og to viktige bortemål med seg i bagasjen hjem til Norge.

- En strålende bortekamp. Vi hadde mest sjanser og vant fullt fortjent. Vi møtte et godt bortelag. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle gjøre det så bra. Jeg ventet at vi skulle tape, sier Bjørn Petter Ingebretsen til NTB.

- Dette er det beste vi har gjort på lenge, og det var den beste kampen under min ledelse, sier Ingebretsen videre.

Slo tilbake
I første omgang var det vertene som presset på fra start, men gjestene fra Drammen holdt unna. I det 36. minutt fikk Godset en god sjanse.

Øyvind Storflor var frampå med et godt frispark, men Mlada-keeper Robert Veselovsky vartet opp med en god beinparade på skuddet.

Like etter scoret hjemmelaget. Daniel Bartl banket til fra rundt 16 meter og ballen suste opp i krysset bak keeper Espen Bugge Pettersen.

Vertenes jubel ble likevel kortvarig. Fire minutter senere kom en god Gustav Wikheim seg rundt på kant og slo inn til Thomas Sørum. Lier-gutten var på rett plass til rett tid og satte inn utligningen.

Det sto dermed 1-1 til pause.

Avgjorde på tampen
Andre omgang artet seg litt som den første, der vertene hadde et lite initiativ, men Godset hadde også sine sjanser. I det 56. minutt fikk Wikheim en svær sjanse, men skjøt like utenfor fra god posisjon.

Wikheim var svært aktiv for gjestene og skapte mange farligheter.

Og fem minutter før slutt var han på farten igjen. Denne gang fant kantspilleren innbytter Bassel Jradi og han fant igjen nettet.

Flere mål ble det ikke og dermed har Strømsgodset svært gode sjanser for å ta seg videre til den tredje kvalifiseringsrunden i Europa League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Europa League

Mest lest på Sport

Annonsebilag