*Nettavisen* Sport.

Brennhete Giroud avgjorde for Arsenal

DAGENS DOBBEL: Olivier Giroud sørget for at Arsenal fikk med seg alle poengene mot Newcastle med sine to scoringer i første omgang. Foto: Steve Drew (Pa Photos / NTB scanpix)

Men det holdt bare så vidt for gjestene fra London.

21.03.15 18:33

NEWCASTLE - ARSENAL 1-2:

Olivier Giroud fortsatte sin strålende scoringsform da han ble dagens mann for Arsenal borte mot Newcastle med sine to mål.

Franskmannen ble satt på sidelinjen med skade tidlig i sesongen, men har stort sett vært brennhet foran mål siden comebacket og står nå med mål i fem ligakamper på rad.

Lørdag la han altså to nye mål til scoringskontoen, da han var sist på ballen ved to dødballer.

Hans 12. og 13. mål i Premier League denne sesongen, i det som kun var hans 14. seriekamp fra start.

Matchvinneren var naturlig nok godt fornøyd med to mål, men sliter med å forstå hva som skjedde i andre omgang, da Newcastle reduserte til 1-2 og presset på for utligningen.

- Vi startet bra og spilte med det tempoet vi ønsker å ha i spillet vårt. I andre omgang sluttet vi å spille, og jeg sliter med å forstå hvorfor. Alt i alt var det en tøff kamp, men det viktigste var at vi vant, sier Giroud ifølge BBC etter kampen.

Manager Arsène Wenger sa han ikke var bekymret for lagets innsats i annen omgang, til tross for at de tidvis ble rundspilt.

- Nei, ikke i det hele tatt. Vi har spilt borte mot Manchester United, hjemme mot West Ham, borte mot Monaco, før bortekampen mot Newcastle i dag. Det er tre bortekamper på to uker. Jeg er stolt av lagets innsats i dag, sa franskmannen.

Arsenal best
Det var et svært skadeutsatt hjemmelag som tok i mot formsterke gjester på St. James' Park. Manager John Carver hadde bare 13 friske utespillere til rådighet mot et Arsenal som sto med fem strake ligaseiere.

Og det ble raskt tydelig at vertene ikke virket å ha den helt store troen på egne muligheter. Arsenal fikk gjøre som de ville og radet opp flere brukbare muligheter etter flott spill.

Målene lot derimot vente på seg - helt til bortelaget fikk en dødballmulighet.

Santi Cazorla svingte et frispark inn foran mål hvor Danny Welbeck stusset ballen videre. Olivier Giroud var førstemann til å reagere på den nye ballbanen og fikk satt kneet til. Newcastle-keeper Tim Krul var sjanseløs og Arsenal hadde fortjent tatt ledelsen.

Arsène Wengers menn var i fyr og flamme, og like etter vartet de opp med en fantastisk kontring. Ballen gikk lynraskt i lengderetningen og Alexis Sanchez fikk etter hvert slått inn foran mål. På omtrent ti meters hold sto Welbeck og ventet, men engelskmannens volleyforsøk gikk en meter til side for mål.

Arsenal rakk likevel ikke å deppe lenge over den forspilte muligheten før dagens andre scoring var et faktum, denne gangen etter hjørnespark.

Nok en gang slo Cazorla inn, og igjen var det Olivier Giroud som viste seg som den lureste i boksen. Franskmannen vant den lille interne brytekampen mot Mike Williamson og kriget inn sitt andre.

Rolle-bytte
Newcastle så ut til å være ferdige, selv om det kun var spilt en snau halvtime. Etter pause var det derimot et helt annet hjemmelag som entret gressteppet.

Inspirert av det som må ha vært en misfornøyd manager Carver under pausepraten, gikk Newcastle rett i strupen på paralyserte gjester. Etter bare tre minutter fikk de betalt.

Remy Cabella ble spilt fri på høyresiden og la inn i feltet. Der kom Moussa Sissoko i stor fart og satte inn reduseringen.

Målet ga de sort-hvite blod på tann og plutselig så poengutsiktene mye bedre ut. Rollene fra første omgang var byttet om, og hjemmelaget var med ett det beste laget på banen.

Et stort overtak til tross klarte aldri Newcastle å sette inn utligningen, og dermed sikret Arsenal tre viktige poeng i toppsjiktet av tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.