Brennhete Vargas kan sikre historisk triumf

BRENNHET: Edu Vargas.

BRENNHET: Edu Vargas. Foto: Ivan Alvarado (Reuters)

- Han gir alltid absolutt alt for Chile, sier treneren.

Eduardo Vargas scorer «aldri» for klubblaget, men banker inn mål for det chilenske landslaget. Nå håper hele Chile at 25-åringen skal fikse Copa America-seieren på hjemmebane.

- Samspillet mellom Vargas og de andre er helt fantastisk. Han gir absolutt alt hver gang han spiller for «La Roja».

Dette sa nylig Chile-trener Jorge Sampaoli om den «mystiske» angriperen Eduardo Vargas. For det er noe spesielt som skjer med Vargas når han tar på seg den chilenske landslagstrøya.

25-åringen har scoret 22 på mål på 47 kamper, inkludert begge målene i 2-1-seieren over Peru i Copa America-semifinalen mandag. Men for klubblagene har han vært alt annet enn giftig foran mål.

Klubb-forbannelsen

Etter at han signerte for Napoli i 2012 har Vargas blitt lånt ut til Gremio, Valencia og sist Queens Park Rangers. Det har kun resultert i 12 mål, ikke det helt store spillet og svært lite jubel. Kontrasten er altså stor til landslaget der han har flest mål av alle i Copa America med fire scoringer.

Nå spekuleres det i om innsatsen for «La Roja» – som Chile kalles – kan hjelpe den begredelige klubbkarrieren hans. Og Arsenal skal ifølge flere medier være interessert i spilleren.

Men før den tid forventer alle i det søramerikanske landet at Vargas gjør sitt for å skyte Chile til topps i mesterskapet når Argentina venter i finalen lørdag.

- Jeg er så lykkelig for at vi er i finalen, sa en stolt matchvinner etter semifinaletriumfen over Peru.

- En drøm

Trener Jorge Sampaoli innrømmer at han har kjent et enormt press som trener for Vargas og de andre chilenerne under mesterskapet på hjemmebane.

- Vi var forpliktet til å få Chile til finalen, og det visste vi fra første stund. Det er en stor drøm – spesielt siden vi er verter, sa Sampaoli.

Lørdagens finale blir dog alt annet enn enkel for vertsnasjonen. Lionel Messi, Sergio Agüero, Carlos Tevez og resten av stjernegalleriet til Argentina har favorittstempelet før oppgjøret.

Stor selvtillit

- Vi har lett funnet nettmaskene. Vi har vært veldig effektive, noe vi ikke har vært på en god stund, sa argentinske Pablo Zabaleta på en pressekonferanse i forkant av kampen.

- Vi har stor selvtillit, og vet hva våre angripere er kapable til å gjøre. De er blant verdens beste, la han til.

Men skulle Chile gjøre det helt store mot Zabaleta og co., blir de i så fall historiske. Rødtrøyene har aldri før vunnet Copa America. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.