*Nettavisen* Sport.

Brennsikker på Owen-suksess

Foto: Pier Paolo Cito (AP)

Ole Gunnar Solskjær er ikke ett sekund i tvil om at Michael Owen blir en suksess på Old Trafford.

17.07.09 15:38

Mange fotballeksperter har uttrykt skepsis i kjølvannet av at Manchester United sikret seg 29 år gamle Owen fra Newcastle nylig. Det begynner å bli en stund siden den engelske landslagsspissen glitret i Liverpool-trøya, og Owen klarte ikke forhindre at Newcastle rykket ned denne sesongen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Ole Gunnar Solskjær deler ikke skepsisen. I stedet er han overbevist om at Sir Alex Ferguson igjen har gjort en genistrek ved å sikre seg Owen uten å måtte betale en eneste krone i overgangssum.

– Michael er en strålende nyervervelse. Jeg har alltid ment at han er en strålende spiss. Han er en fantastisk målscorer, sier Solskjær til lokalavisen Manchester Evening News.

Lukter mål
Kristiansunderen trekker fram 29-åringen evne til å lukte når hvor ballen kommer til å ende.

– Han har et instinkt som gjør at han vet akkurat hvor han skal plassere seg i feltet. Og her i United får han spiller rundt seg som kommer til å skape de nødvendige sjansene, sier Solskjær.

– Han kommer til å score mål, ingen tvil om det, tilføyer han.

Uniteds reservelagstrener hadde selv en enestående evne til å dukke opp i rett øyeblikk og på rett sted. Owen har det samme.

– Han har det ekstra som gjør at han kommer seg forbi forsvarerne. Han kan få frem en tå eller hodet akkurat i tide til å omsette en halvsjanse i mål. Jeg har spilt mot ham så mange ganger, og han har ødelagt så mange av drømmene våre i løpet av karrieren min. Det er fantastisk å ha ham her, sier Solskjær.

Støttes av arvtakeren
Michael Owen er Uniteds mest profilerte nyervervelse denne sommeren. Kanskje var det derfor han overtok trøye nummer sju – etter Real Madrid-klare Cristiano Ronaldo.

Og nettopp Ronaldo hyller også sin arvtaker.

– Han er i en fantastisk klubb og er en fantastisk spiller. Det var en god avgjørelse å gi ham nummer sju, sier han.

– Owen har alltid som skal til for å bli en vinner i United, tilføyer han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.