Gå til sidens hovedinnhold

Britene blir snytt for El Clásico

Kringkastingslov ødelegger for britene.

Visste du at britene går glipp av El Clásicos første 15 minutter? Eller at Xavi Hernández er tre kamper fra å bli spilleren med flest rivaloppgjør? I Spanias hovedstad nærmer det seg fotballfest.

Når Real Madrid tar imot Barcelona lørdag klokken 18, er det langt mer enn tre poeng som står på spill. Det er et fåtall sportsbegivenheter som får fram like mye lidenskap som kampen mellom de spanske gigantene.

Oppgjøret blir fulgt verden rundt, men på De britiske øyer håper man på 15 målfattige innledningsminutter. En kringkastingslov fra 1960-tallet bestemmer nemlig at det ikke kan vises fotball direkte mellom klokken 14.45 og 17.15 (lokal tid). Det betyr at El Clásicos 15 første minutter blir spilt uten britiske seere, skriver The Independent.

Ser vi på statistikken fra årtusenskiftet løper britene en knapt 50 prosents risiko for å gå glipp av ett eller flere mål. I 13 av de 29 oppgjørene fra og med år 2000 er det blitt scoret før kampuret har passert 15 minutter.

Rekorder
Det raskeste målet scoret i El Clásico kom for øvrig i 2011, da Real Madrids Karim Benzema fant nettmaskene etter 25 sekunder i kampen som endte 3-1 til Barcelona.

Den seieren er én av totalt 66 ligaseire for katalanerne mot erkerivalen. Real Madrid står bokført med 70 trepoengere, mens 32 av kampene har endt uavgjort.

Og er man først inne på statistikk, finnes det mye å ta tak i. I lørdagens oppgjør er det riktig nok ingen åpenbare rekorder som står for fall.

Lionel Messi overtok scoringstoppen fra Alfredo Di Stéfano med sitt hattrick i mars. Cristiano Ronaldo jager åtte mål bak, men med formen portugiseren viser om dagen kan argentinerens forsprang fort krympe. I La Liga har 29-åringen scoret utrolige 15 mål på sju kamper denne sesongen.

Høyt scoringssnitt
En annen som nærmer seg rekordsifre er Xavi Hernández. Med spilletid på lørdag vil det bli Barcelona-legendens 41. El Clásico. Da vil han kun være to kamper bak spilleren med flest hatoppgjør på samvittigheten, Manuel Sanchís.

Noen scoringsrekord blir det neppe. Til det var Real Madrids 11-1-seier i 1943 for målrik. Likevel er det grunn til å forvente flere nettkjenninger. Siden 2000 er det blitt scoret over tre mål i snitt når rivalene møtes. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken