Britisk fotball satser mot Rio-OL

SIKTER MOT OL: Harry Kane hjalp Englands U21-landslag til EM-sluttspill. Med suksess i sluttspillet i Tsjekkia kan det ende med deltakelse i Rio-OL

SIKTER MOT OL: Harry Kane hjalp Englands U21-landslag til EM-sluttspill. Med suksess i sluttspillet i Tsjekkia kan det ende med deltakelse i Rio-OL Foto: Andrew Couldridge (Reuters)

- Jeg kan fortelle at vi har fått bekreftelse fra FA.

Englands fotballforbund (FA) vil være med i kampen om OL-medaljer. Både i kvinne-VM og mennenes U21-EM vil England spille om plass i Rio-lekene.

Mens England, Skottland, Wales og Nord-Irland stiller hver sine landslag i fotball, er det Storbritannia som gjelder i OL. Eventuelle OL-lag vil derfor bli blandingslag.

Storbritannia hadde med fellesbritiske lag i OL-turneringen på hjemmebane i London i 2012, men det ble den gangen sett på som en enkeltbegivenhet fordi OL gikk på hjemmebane. Før London hadde ikke britene stilt lag i OL-turneringen i fotball på 52 år.

Men nå er holdningen til OL-fotballen endret, og Storbritannias olympiske komité (BOA) bekreftet tirsdag at Englands FA har satt seg som mål å kvalifisere lag til Rio-OL i 2016.

- Jeg kan fortelle at vi har fått bekreftelse fra FA om at de har planer om være med i kvalifiseringsprosessen til OL neste år både for menn og kvinner, sier en talsmann for BOA.

De tre beste europeiske lagene fra kvinnenes fotball-VM til sommeren vil automatisk være kvalifisert for OL-turneringen. England er blant de VM-klare lagene. Når det gjelder menn er det klart at de fire beste lagene fra U21-EM får stille i OL, og England er som eneste britiske lag klar for også det sluttspillet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.