*Nettavisen* Sport.

Brown med gavepakke til gamlesjefen

Foto: AP/Scanpix

Sørget for at jubilant Sir Alex Ferguson kunne juble.

05.11.11 18:57

MAN UNITED -
SUNDERLAND 1-0:

46 minutter av første omgang mellom Manchester United og Sunderland på Old Trafford var spilt da Wes Brown satte ballen i eget nett.

Dermed ble det en svært ulykksalig retur til gamle trakter for forsvarsspilleren. Brown har som kjent mange sesonger bak seg i United-drakten.

32-åringen var en del av de rødes A-lag fra 1996 til sommeren 2011 og var med å vinne det meste med klubben under Sir Alex Fergusons ledelse.

Skotten feiret for øvrig 25-årsjubileum som manager i Manchester United lørdag og fikk på en måte en aldri så liten presang av sin tidligere elev.

Uheldig selvmål
Målet kom altså på rett før pause, etter en ikke alt for spennende første omgang på Old Trafford.

Nani slo et hjørnespark hardt inn i feltet. Brown var ute av balanse og svært uheldig da han stusset ballen forbi egen keeper og i mål.

Før scoringen hadde det som nevnt ikke vært altfor mye å juble for i Manchester. Vertene hadde ført kampen, men ikke funnet veien til nettmaskene.

Ferguson hadde for øvrig valgt å gi Wayne Rooney ny tillit i en midtbaneposisjon til denne kampen. Spissen spilte også der i Champions League tidligere i uken.

Straffe? Frispark?
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær satt på tribunen under lørdagens kamp, men nordmannen ble ikke vitne til noen god start på andre omgang heller.

Etter 68 minutter skjedde det i hvert fall noe. Dommer Lee Mason og hans assistent sto egentlig for den underholdningen.

Etter et innlegg fra Sebastian Larsson pekte Mason på straffemerket. Sunderland hadde fått straffe. Etter en ny prat med assistenten endte det med frispark til vertene.

Det skal ha vært en kommunikasjonssvikt mellom de to dommerne som første til situasjonen. Like etter var både Rooney og Danny Welbeck nær ved å gjøre 2-0 til vertene.

Noen mål ble det aldri i andre omgang og dermed kunne Ferguson juble for tre poeng i sitt jubileum. Sunderland på sin side måtte reise tomhendte hjem.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.