RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børs: Slik spilte Norge mot Aserbajdsjan

NORGES LAG: Bak fra venstre: Adama Diomande, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami, Markus Henriksen, Even Hovland og Joshua King. Foran fra venstre: Pål Andre Helland, Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Per Ciljan Skjelbred og Ole Kristian Selnæs.
NORGES LAG: Bak fra venstre: Adama Diomande, Stefan Strandberg, Haitam Aleesami, Markus Henriksen, Even Hovland og Joshua King. Foran fra venstre: Pål Andre Helland, Rune Almenning Jarstein, Jonas Svensson, Per Ciljan Skjelbred og Ole Kristian Selnæs. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Her er Nettavisens vurdering av de norske spillerne.

ASERBAJDSJAN - NORGE 1-0:

Norges VM-håp fikk seg en alvorlig knekk da Per-Mathias Høgmos menn gikk på et pinlig 0-1-tap mot Aserbajdsjan lørdag kveld.

Nasjonen som er ranket som 133 i verden ble et hakk for store for Norge, som nå har to tap på VM-kvalikens to første kamper.

Kampen i Baku ble en gedigen spillemessig nedtur for Norge, som ikke har noen verdens ting å gjøre i et VM med slike prestasjoner.

LES OGSÅ: Norsk krise etter nytt tap

Her er Nettavisens spillerbørs fra kampen:

RUNE ALMENNING JARSTEIN - 5:
Har blitt Norges nye førstekeeper og fikk som ventet starte kampen i Baku. Sjanseløs på 0-1-scoringen. Lite å gjøre etter baklengsen 11 minutter ut i kampen.

JONAS SVENSSON - 4:
Begynner å få mer rutine internasjonalt nå. Fant Diomande med en fin pasning rett etter pause, og kun en god redning fra keeper gjorde at Svensson ikke fikk assist i den situasjonen. Prøvde å bidra offensivt, men klarte aldri å skape noe særlig fra sin høyrebackposisjon. Mistet ballen i farlig posisjon på overtid, men vertene tok ikke vare på muligheten. En kamp under pari av trønderen.

EVEN HOVLAND - 4:
Sogningen har startet de tre siste kampene for Nurnberg og fikk igjen tillit fra start for Norge på den mye kritiserte midtstopperplassen. Var for passiv på Norges baklengsmål og befant seg i ingenmannsland da Medvedev sendte vertene i føringen. Bommet på ballen i god posisjon da Helland serverte ham en god corner etter 18 minutter. Fikk lite å gjøre utover kampen da hjemmelaget la seg dypere og dypere i banen.

STEFAN STRANDBERG - 5:
Fikk en sjelden kvaliksjanse i Norges midtforsvar. Nær scoring da han prøvde seg med en heading på en corner et kvarter ut i kampen, men keeper reddet fint. Hadde også en god heading på corner i andre omgang, uten at det ble noe ut av det. Lite involvert utover kampen da Norge jaktet utligning. Nær målgivende pasning til Henriksen på overtid.

HAITAM ALEESAMI - 6 - NORGES BESTE:
Italia-proffen er bankers på Norges venstreback, og var en av få som leverte en god kamp i Baku. Burde ha scoret på Henriksens innlegg rett før pause, men headet svakt rett på keeper. Prøvde seg med et fint skudd minuttet senere, men keeper reddet fint. Offensiv og fin hele kampen, og stupe i angrep så fort sjansen bød seg. Positiv.

MARKUS HENRIKSEN - 3:
Hull-spilleren var en del av en trøndersk midtbanetrio, men klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen. Elendig førsteforsvarerjobb i forkant av 0-1-målet. Slurvet bort et par fine muligheter før pause med dårlige mottak. Burde fått assist da han fant Aleesami med et fint innlegg rett før pause, og fikk en kjempesjanse på overtid, men headingen gikk utenfor. En kamp under pari av Henriksen.

OLE SELNÆS - 3:
Fikk tillit som Norges midtbanedirigent på bekostning av Alexander Tettey, og Høgmo pekte før kampen på Selnæs som en nøkkel i det offensive spillet. Men Selnæs klarte aldri å prege kampen slik vi vet han kan. En dårlig gressmatte må nok ta noe av skylden. Frankrike-proffen var en av spillerne som var for slappe i presset da Maksim Medvedev sendte vertene i føringen.

PER CILJAN SKJELBRED - 3:
Tyskland-proffen fikk spille i en posisjon han trives godt i, noe han kanskje ikke har vært vant til på det norske landslaget. Var sammen med Selnæs for slappe i presset da Medvedev sendte hjemmelaget opp i 1-0. Fikk en god skuddmulighet på 16 meter rett etter pause, men forsøket ble sleivet utenfor.

PÅL ANDRÉ HELLAND - 4:
RBK-spilleren klarte aldri å skape trøbbel for motstanderen slik vi vet han kan. Unntak var på cornere og frispark. Helland serverte flere gode dødballer uten at Norge klarte å ta vare på dem. Ett av hjørnesparkene havnet blant annet i tverrliggeren. Ble byttet ut for Berget 20 minutter før slutt.

ADAMA DIOMANDE - 4:
England-proffen fikk fornyet tillit på Norges venstrekant. Skapte til tider trøbbel med fysikken sin i første omgang, men var lite involvert. Fikk en glimrende mulighet til å utligne rett etter pause, men keeper reddet fint.

JOSHUA KING - 3:
En kamp under pari fra Premier League-proffen. Var lite involvert i første omgang, men fikk heller ikke mye å jobbe med. Kom til en god skuddmulighet rett etter pause, men avslutningen gikk flere meter utenfor. Byttet ut etter en time for Sørloth.

INNBYTTERE:

ALEXANDER SØRLOTH (inn i det 60. minutt for King) - 3:
Ble kastet innpå for å gi Norge mer fysikk i boksen. Klarte aldri å skape noen farligheter den halvtimen han var innpå, og rotet i tillegg bort ballen i gode posisjoner flere ganger.

JO INGE BERGET (inn i det 70. minutt for Helland) - Ikke vurdert

STEFAN JOHANSEN (inn i det 82. minutt for Skjelbred) - Ikke vurdert

* En spiller må ha blitt byttet inn før det 60. spilleminutt for å bli vurdert.

* Karakterene strekker seg fra 1-10, der 1 er lavest og 10 er best.

* Børsen er satt av Egil Sande og Simen Goffeng.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere