RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børs: Slik spilte Norge mot Kroatia


SLIK STARTET NORGE: Ørjan Nyland, Alexander Søderlund, Vegard Forren, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Even Hovland. Foran fra venstre Omar Elabdellaoui, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen og Jo Inge Berget før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i Oslo.
SLIK STARTET NORGE: Ørjan Nyland, Alexander Søderlund, Vegard Forren, Markus Henriksen, Alexander Tettey, Even Hovland. Foran fra venstre Omar Elabdellaoui, Tom Høgli, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen og Jo Inge Berget før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Her er vår dom over de norske spillerne.

NORGE - KROATIA 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fantastisk trepoenger av de norske gutta, og de er for alvor med i kampen om en direkteplass til neste sommer fotball-EM.

Her er Nettavisens spillerbørs fra kampen (karakterskala 1-10, der 1 er dårligst og 10 er best):

ØRJAN NYLAND - 7:
Ble for alvor testet kun én gang i førsteomgangen, men reddet mesterlig. Fortsatte i samme spor i andreomgangen, og hadde et par viktige redninger i starten av de siste 45 minuttene. Lite å gjøre resten av oppgjøret. Solid kamp av sisteskansen.

TOM HØGLI - 5:
Til dels rotete mot Bulgaria, og fortsatte i samme spor mot Kroatia. Flere merkelige involveringer, og virket ikke helt stødig. Klarte seg bedre i andreomgangen, og ble også med offensivt ved et par anledninger.

EVEN HOVLAND - 7:
Var meget solid i tospann med Vegard Forren. Hadde meget god kontroll på kroatene i den første omgangen, og ryddet unna det som kom fra kroatene i andreomagngen.

VEGARD FORREN - 7:
Fortsatte like solid som mot Bulgaria. Flotte pasninger og et godt overblikk til midtstopper å være. Fortsatte i samme stil utover i andreomgangen, og sammen med Hovland virker Norge å ha fått et meget solid stopperpar.

OMAR ELABDELLAOUI - 7:
Hadde full kontroll på kroatenes venstreside i førsteomgangen. Forsøkte seg med noen offensive involveringer i førsteomagngen uten helt å lykkes. Det funket imidlertid bedre i den andre omgangen, og han hadde flere gode innlegg offensivt. Meget solid opptreden av Hellas-proffen.

PER CILJAN SKJELBRED - 6:
En tydelig revansjesugen kaptein som startet kampen med flere gode involveringer og flotte pasninger. Fikk mulighetene alene med keeper midtveis i andreomgangen, men ble tatt på farten og innhentet av en Kroatia-forsvarer.

ALEXANDER TETTEY - 6:
Kriget og jobbet hardt i førsteomgangen, og kom også til et par brukbare skuddmulgheter, men det er veldig tydelig at han ikke er noen måltjuv.

STEFAN JOHANSEN -7:
Fantastisk overblikk og strødde noen vakre pasninger i førsteomgangen. Fortsatte i samme stil utover i den andre, og kriget og jobbet hardt. Nok en meget solid kamp av Celtic-proffen.

MARKUS HENRIKSEN - 5:
Slet med å involvere seg i førsteomgangen. Løp mye, men klarte overhodet ikke sette sitt preg på oppgjøret. Noe bedre innledningsvis i andreomgangen, og hadde målgivende pasning på Norges 2-0-scoring. Avsluttet kampen greit og kunne fort ha scoret ved én anledning.

JO INGE BERGET - 8 - NORGES BESTE :
Nærmest helt usynlig i den første omgangen, og kunne fort ha blitt byttet ut. Fikk fortsette på banen, noe som viste seg som et godt valg da han iskaldt sendte Norge i føringen etter 51 minutters spill. Drøyt tjue minutter senere doblet han ledelsen, på noe heldig vis. Enorm andreomgang av Malmö-spilleren.

ALEXANDER SØDERLUND - 5:
Det begynner å bli synd på Søderlund. 21 landskamper uten nettkjenning er han oppe i nå. Jobber utrettelig, som vanlig, og kunne ved flere anledninger ha truet bakrom i større grad enn han gjorde. Nære scoring etter en corner, cirka ti minutter før full tid, men som vanlig gikk ikke ballen inn.

---

HÅVARD NIELSEN (inn 90. minutt) - ikke vurdert
Kom inn på overtid for Per Ciljan Skjelbred.

HÅVARD NORDTVEIT (inn 90. minutt) - ikke vurdert
Kom inn på overtid for Stefan Johansen

VALON BERISHA (inn 90. minutt) - ikke vurdert
Kom inn på overtid for Alexander Søderlund

*En spiller må ha blitt byttet inn innen det 60. minutt for å bli vurdert.

Vurdert av: Egil Sande og Anders Bakkerud Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere