RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Brudd ingen hindring for EM-jentene

Caroline Graham Hansen og Marit Fiane Christensen spiller EM-kvartfinalen med brudd.

Caroline Graham Hansen gjør som Marit Fiane Christensen og spiller EM-kvartfinale med brudd. Hun brakk pekefingeren på trening torsdag.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, det er litt uvisst. Plutselig merket jeg bare at noe var galt, sa Stabæk-spilleren til NTB etter lørdagens økt i Gröndal idrottspark.

Hun gjennomførte den med en stor bandasje på venstre hånd.

– Man får litt vondt innimellom på trening, og tenker ikke så mye over det fordi det pleier å gå over. Dette gikk ikke over.

Det er ikke tale om at skaden skal hindre henne i å spille mot Spania mandag.

– Nei, det er ingen fare.

Marit Fiane Christensen brakk armen snaut to uker før EM, men hun spilte de to første kampene, før hun ble hvilt i den tredje. Hun er nok tilbake i laget mandag, om hun ikke skulle stoppes av en annen skade.

– Jeg har fått kink i nakken. Det er noe jeg har hatt litt problemer med, men det pleier å løse seg med behandling. Det skjedde da jeg snudde meg etter en heading. Jeg tåler litt lite, men jeg er ikke bekymret, sa hun etter å ha fulgt siste del av treningen som tilskuer.

Rom for Caro
Midtstopperen har stor tro på at Caroline Graham Hansen skal skape trøbbel for Spania mandag.

– Etter å ha sett Spania ser jeg rom for Caroline på høyrekanten, sammen med Solveig (Gulbrandsen). Solveig er veldig god til å skape to mot en, og samspillet mellom de to blir bedre og bedre, mener hun.

– Det ser absolutt ut som det er en god mulighet for å finne rom, men jeg tror nok Spania kan ha lagt merke til samarbeidet mellom Solveig og meg, og det er ikke sikkert at de gjør det så enkelt for oss, sier Hansen.

Gjør de mottrekk, kan det imidlertid åpne seg rom for andre.

– Ja, de må ofre noe for å få noe.

Barcelona
Solveig Gulbrandsen kjøper ikke uten videre analysen av at Spania er mye svakere defensivt enn offensivt.

– Det er det alle sier om Barcelona. Det er for så vidt sant, men man må greie å gjøre noe med det. Når man må forsvare seg mot så gode spillere som kommer i ulike rom, skal det litt til å ha krefter til å utnytte overgangene. Vi har litt å gå på der, synes hun.

– Det handler både om krefter og om å være smarte nok. Vi er flere på midten enn Russland var, og det kommer til å bli muligheter til overganger.

Caroline Graham Hansen var veldig engasjert defensivt på trening lørdag.

– Det er riktig observert. Vi må alle bidra defensivt, for Spania er et godt lag, sa 18-åringen som gleder seg til å spille om EM-medaljer. Det er premien som ligger i potten mandag.

– Ja, vi spiller for medalje. Det er bare å kline til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere