RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker Stoor som skrekkeksempel

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Spillerne bør iblant tenke seg om litt mer, sier Erik Hamrén.

Erik Hamrén har på bare ett år gjenreist Rosenborg som Norges suverent beste fotballag. Torsdag snakker han om det som har skjedd – og det som skal skje – i programmet BratZ TV på Rosenborgs egen TV-kanal.

Blant teamene Hamrén og programleder Rune Bratseth snakker om, er spillerlogistikk. Og selv om spillerstallen i Rosenborg skal krympes, håper treneren å få hente to-tre etablerte spillere til klubben.

- Hvis vi som klubb har en ambisjon om å bli topp 30 i Europa, så må det også finnes ressurser. Framgang og ressurser henger sammen, og da må det finnes ressurser, sier Hamrén, som imidlertid ikke bare er opptatt av penger til å kjøpe spillere.

Må bestemme salg selv
Det er også kostbart å holde på de beste.

- For meg er det viktig at en klubb selv kan avgjøre når man vil selge spillere. Å selge spillere hører med i alle ligaer, til og med Manchester United må selge når prisen er høy nok, det må man akseptere, og iblant er det bra å selge spillere for å kunne forsterke laget. Men det er utrolig viktig at man selv bestemmer og ikke blir tvunget til å selge, for da blir det vanskelig å oppnå framganger, poengterer han.

Rosenborg viste økonomiske muskler da de takket nei til Besiktas-budet på Marek Sapara før 2009-sesongen. De takket også nei til flere bud på Alexander Tettey – før han til slutt ble solgt til Rennes etter RBKs exit fra europacupen.

- Forstår at man tenker på penger
Hamrén appellerer også til spillernes fornuft – og bruker Fredrik Stoor som skrekkeksempel.

- Spillere bør iblant tenke seg om litt mer. Fredrik Stoor er et bra eksempel, synes jeg. Akkurat spilt seg inn på det svenske landslaget, har mulighet til å bli en etablert landslagsspiller, og så velger man feil klubb rent sportslig. Økonomisk, det kan ikke jeg svare på, men rent sportslig.

- Nå er han i det hele tatt ikke med i diskusjonen om å spille for Sverige, poengterer Hamrén.

Stoor ble solgt fra Rosenborg til Fulham i fjor sommer, etter god EM-innsats for Sverige. Der var han bare involvert i to kamper før han nylig ble leid ut til Derby.

- Jeg forstår at man tenker på penger, og det er jo enorme penger å hente i Premier League. Men jeg synes også man skal se på hva som er best: Skal jeg vente, eller hvilken klubb skal jeg gå til, sier Hamrén.

Tviler på landslagsjefjobben
I programmet konfronterer for øvrig Rune Bratseth Hamrén med ryktene om hans kandidatur til jobben som landslagssjef i Sverige:

Bratseth: - Jeg skyter litt fra hofta, Erik. Første spørsmål – er det virkelig mulig å svare nei hvis det svenske forbundet ringer og spør om du ønsker, eller kan bli, svensk «forbundskapten»?

Hamrén: - Hvis de ringer, så får du svar på det spørsmålet.

Bratseth: - Skjønner. Jeg skal ikke presse deg mer enn det, men jeg skjønner at det der er en sak som per i dag er en ikke-sak, men der vi tror at spørsmålet kan komme, men vi lar det ligge ...

Hamrén: - Jeg tror ikke det ...

Hele intervjuet ser du her (ekstern lenke)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere