«Brutter'n»: - Det blir min viktigste kamp som RBK-trener

Kåre Ingebrigtsen. FOTO: NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen. FOTO: NTB scanpix Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Kåre Ingebrigtsen mener Malmös mesterligasuksess gir håp om at Rosenborg også kan ta skrittet tilbake til Europas ypperste fotballselskap.

26.08.15 13:56

Tirsdag ledet tidligere RBK-trener Åge Hareide Malmö til plass i høstens gruppespill i mesterligaen. Ronny Deilas Celtic ble beseiret 4-3 over to kamper.

- Når vi ser Malmö gjør det de gjør, ser vi at det er fullt mulig for oss å komme inn i mesterligaen, dersom vi får mulighet til det, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til klubbens nettsider.

Denne sesongen må han «nøye seg» med gruppespill i europaligaen. Alt tyder på at Rosenborg havner der etter 3-0-seieren i den første playoffkampen mot Steaua Bucuresti i forrige uke. Den sterke borteseieren gir trønderne et glitrende utgangspunkt foran returkampen på Lerkendal torsdag.

Verdifull erfaring

På spørsmål om det avgjørende hjemmemøtet med Steaua blir hans viktigste kamp som Rosenborg-trener, svarer Ingebrigtsen:

- Ja, det blir min viktigste kamp som RBK-trener. Nå håper vi at det kan komme enda større utfordringer senere, men dette er en enormt viktig kamp for oss. Det er det ingen tvil om.

Avansement til gruppespillet vil bety at et betydelig millionbeløp finner veien til Lerkendal. RBK-treneren er imidlertid ikke mest opptatt av det økonomiske.

- Det betyr selvfølgelig noe økonomisk, men for spillere, trenere og resten av støtteapparatet betyr det mye å få erfaringen fra gruppespill, sier Ingebrigtsen.

Et lukrativt gruppespill mot europeiske storlag vil i tillegg vekke gode minner i trønderhovedstaden.

- Vi vet jo at alle Rosenborgere trives godt her på Lerkendal på sene høstkvelder, så det er det vi nå håper å gjenskape, sier Ingebrigtsen.

Tidlig mål avgjør

Søndag ledet han Rosenborg for 50. gang som hovedtrener. En sen scoring av Matthías Vilhjálmsson ga 1-0-seier i hjemmemøtet mot Mjøndalen, hvilket gir RBK sju poengs luke til andreplasserte Stabæk etter 21 serieomganger. Alt tyder på trønderne styrer mot ligagull og mesterligakvalifisering neste sommer.

Mot Mjøndalen fikk angrepstrioen Alexander Søderlund og Pål André Helland hvile fra start, men torsdag er den målfarlige duoen etter alt å dømme tilbake i startoppstillingen.

«Brutter'n» ser for seg en kamp der RBK tidlig vil få store muligheter på kontringer.

- Vi vil selvfølgelig være litt forsiktige, men det handler like mye om at de må komme med alt de har veldig tidlig. Da skal vi være klare til å utnytte de mulighetene vi får, sier han.

- Det viktige for oss er at vi leder 3-0. Og dersom vi scorer det første målet, tar vi mye av lufta ut av Steaua, fastslår Ingebrigtsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.