*Nettavisen* Sport.

«Brutter'n» om RBK-helten: - Minner om Robben

HELTEN: Rosenborgs Pål André Helland jubler etter seieren mot Lillestrøm på Åråsen stadion fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Selv spøker hovedpersonen bort sammenligningen.

03.10.14 22:32

LILLESTRØM - ROSENBORG 0-2:

Flomlys, medaljekamp og klassikeren Lillestrøm mot Rosenborg. Norsk fotball blir ikke veldig mye vakrere enn fredagens oppgjør på Åråsen.

Og det blir heller ikke mye vakrere enn Pål André Hellands scoring i andre omgang. 24-åring sørget for et drømmemål med en suser fra 20 meter, en scoring som i stor grad avgjorde kampen på Åråsen.

- Det var ikke så aller verst, det, sier Helland til Nettavisen om målet etter kampen.

- Endelig satt den. Jeg har fått litt pepper av Tore (Reginiussen) for forsøkene mine, så det var deilig at den endelig gikk i mål, utdyper han.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAMMENLIGNES: Pål André Helland sammenlignes med Bayern-spiller Arjen Robben. Foto: Sergei Karpukhin (Reuters)

- Som Robben
Rosenborgs midlertidige trener Kåre Ingebrigtsen roser Helland etter kampen. Og «Brutter`n» tar store ord i sin munn.

- Han er litt som (Bayern-spiller Arjen) Robben. Han kan gå begge veier, har bra fart og gode dribleferdigheter. En utrolig spennende spiller, er dommen fra RBK-sjefen.

Helland selv ler når han får høre om sammenligningen fra Nettavisen.

- Jeg har litt mer hår, i hvert fall, spøker Helland. Og legger til:

- Robben er en fantastisk god fotballspiller, så det er en kompliment, sier han.

«Mobbet» for statistikk
Mot Lillestrøm viste han seg stadig frem med gode løp, avslutninger og innlegg. Det som ofte har manglet for 24-åringen, er sluttproduktet.

Derfor var han glad for at sesongens andre scoring ble et faktum på Åråsen. Og hvis den vanen fortsetter, blir det bra. Nettavisen vet nemlig at Helland også scorer best på RBKs kondisjonstester.

- Det er deilig å være tilbake. Jeg fikk nylig litt tyn av noen kompiser, for det var en statistikk i VG som viste at jeg var den tippeligaspilleren som skyter mest uten å score. Heldigvis har jeg to mål på to kamper nå, og forhåpentligvis blir det flere, sier Helland.

Han karakteriserer fredagens borteseier som «et svar til kritikerne» som har satt søkelys på Rosenborgs svake bortestatistikk denne sesongen. Kåre Ingebrigtsen skjønner hva Helland mener, men modererer seg noe.

- Jo, men jeg skjønner at folk har vært kritiske, for vi har ikke akkurat sett fryktelig bra ut, spesielt sist mot Haugesund. Vi ønsker å fremstå på en bedre måte, og ikke minst på en mer samlet måte, og det gjør vi i dag, sier RBK-treneren til Nettavisen.

Da Mike Jensen økte til 2-0 minutter før slutt, var medaljehåpet til LSK slukket for godt.

Nå har nemlig Rosenborg parkert Lillestrøm i kampen om bronsen, for nå skiller det åtte poeng mellom rivalene når fire runder gjenstår.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEDRE SOM BILSELGER? Det spøkte i hvert fall Magnus Haglund med da han traff Kåre Ingebrigtsen etter kampen. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

- Bedre som bilselger
I LSK-leiren var det forståelig nok mange som hang med hodet etter at bronsedrømmen ble knust mot Rosenborg. Petter Vaagan Moen var blant annet så irritert at han feide så hardt til reklameveggen at den fikk en skikkelig bøy, men heldigvis var den bare av plast.

LSK-trener Magnus Haglund er skuffet etter tapet i den viktige kampen. Da han gikk forbi Kåre Ingebrigtsen i mixed zone etter kampen, benyttet han anledningen til å slå av en spøk med RBK-sjefen.

- Du var bedre som bilselger, sa Haglund med glimt i øyet til Ingebrigtsen.

- Men du kjøpte jo ikke bil, repliserte «Brutter`n» og lo.

LSK-Haglund tar imidlertid tapet med fatning.

- Du kan si at det er bittert, men vi har hatt en fantastisk reise denne sesongen. Vi har tatt store skritt med klubben, sier Haglund.

- Vi skulle tatt tre mot Stabæk og minst ett i dag, sier svensken til Nettavisen.

Han forteller at han fortsatt ikke har bestemt seg for om han vil utløse klausulen som gjør ham til LSK-trener også neste sesong, men at han tar en avgjørelse «i løpet av et par uker».

Begge lag har fortsatt mye å spille for i Tippeligaen. Lillestrøm har forsatt heng på fjerdeplassen som gir europacupspill, og Rosenborg setter med fredagens seier press på Odd om ligasølvet.

- Det ligger i Odds hender. Det eneste vi kan jobbe med, er oss selv, og vi skal jobbe knallhardt for å vinne hver kamp. Men vi vet at vi skal til Skien, så vi har lyst på medalje, og vi får håpe og tro på så edelt metall som mulig, sier «Brutter`n»

Hvor man havner på tabellen har også økonomiske konsekvenser.

Nettavisen omtalte nylig årets pengefordeling i Tippeligaen, og forskjellen fra tredje til sjetteplass er omkring fem millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

DRØMMETREFF: RBKs Pål André Helland jubler etter 0-1-scoringen mot Lillestrøm på Åråsen fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Morsom åpning
Lillestrøm åpnet kampen best, og kaptein Frode Kippe var nær å sende hjemmelaget i ledelsen etter tolv minutter. Headingen på en corner fra Petter Vaagan Moen traff stolpen og gikk utenfor, men Kippe ble uansett avblåst for en holding i feltet av dommer Tom Harald Hagen.

Minuttet senere var Rosenborg nærme på en dødball, og Tore Reginiussen headet like utenfor fra ti meter.

Den første halvdelen av første omgang var velspilt, morsom og med høyt tempo, og begge lag skapte flere sjanser uten at det ble uttelling.

Rosenborg hadde seks avslutninger før pause, men alle gikk utenfor eller over Arnold Origi og LSK-målet. Når Lillestrøm helller ikke klarte å omsette gode muligheter til mål, gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0.

Andre omgang åpnet friskt, og Rosenborg kunne gått opp i ledelsen allerede etter ett minutt, men skuddet til Mike Jensen fra 20 meter ble reddet fint av Origi.

Gigantsjanser
Så var det duket for kampens hittil største mulighet. Fofana spilte nydelig gjennom Petter Vaagan Moen i boksen, og han forsøkte å finne Erling Knudtzon foran blankt mål. Rosenborg klarerte rett tilbake til Vaagan Moen, men forsøket fra LSKs nummer ti gikk utenfor.

Der burde LSK tatt ledelsen, og det samme burde RBK ha gjort minuttet etterpå. Mike Jensen utnyttet et sovende LSK-forsvar, snappet ballen og kom alene med keeper. Dessverre for Rosenborg gjorde LSK-keeper Origi en god redning.

Da bestemte Pål André Helland seg for å ta saken i egne hender. Han fikk ballen ute på høyrekanten, dro seg inn i banen og sendte i vei et skudd. Det angrer han ikke på, for ballen føyk som et prosjektil opp i venstre hjørne. En vakker scoring av 24-åringen, hans andre for sesongen.

Lillestrøm presset på for utligning, men i stedet var det Mike Jensen som fikk æren av å sette neste ball i nettet. Han hamret kula i mål fra kort hold minutter før slutt.

På overtid headet LSK-innbytter Fred Friday utenfor fra én meter (på en fredag), og dermed endte det 0-2 på Åråsen.

Nå tar lagene landslagspause. Lillestrøms neste kamp i Tippeligaen spilles 19. oktober borte mot Strømsgodset, mens Rosenborg skal i dyst mot Vålerenga på Lerkendal samme dag.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag