RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruun-Hanssen ferdig, Norling fortsetter

EN BLIR, EN DRAR: Rikard Norling får fortsette, her flankert av Roald Bruun-Hansen, som er ferdig som daglig leder.
EN BLIR, EN DRAR: Rikard Norling får fortsette, her flankert av Roald Bruun-Hansen, som er ferdig som daglig leder. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Branns styre satt over 13,5 timer i skjebnemøte.

Fasiten er at Roald Bruun-Hanssen er ferdig som daglig leder i Brann.

Samtidig er det bestemt at Rikard Norling får fortsette som Brann-trener, men at klubben skal styrke apparatet rundt svensken.

Det blir også opprettet en sportssjefsstilling umiddelbart, og klubben skal ansette en speider.

Det er klart etter at det mandag kveld ble avholdt styremøte i Bergen.

Administrerende nestleder Terje Marthinsen går inn som fungerende daglig leder fram til Bruun-Hansens etterfølger er klar.

- Trekker seg
I tillegg til Rikard Norling, har presset vært stort på daglig leder Roald Bruun-Hanssen. Han har vært en kontroversiell figur siden han fikk sentrale verv i Brann på sommeren 2007.

- Roald har besluttet å trekke seg som daglig leder. Avgjørelsen er tatt i forståelse med klubbens stye. Det beste er at han nå trer til side, og han begrunner det med klubbens situasjon. Det står det respekt av, sier Barmen i en uttalelse. 

Det var neppe en enkel avgjørelse. Ting tok, mildt sagt, lang tid.

Klokken 12 samlet Brann-styret seg, og ikke før klokken 01.30 var det en ende på styremøtet.

Da hadde styret sittet i samtaler i 13,5 timer i strekk.

Forsvant i tur og orden
Styremedlemmene forsvant raskt en etter en fra stadion uten å snakke med pressen, og det var tydelig at alle overlot det til styreleder Rolf Barmen å uttale seg.

Det ble holdt en improvisert pressekonferanse inne på stadion i 01.40-tiden, og Brann ga klar beskjed om at kun pressen, ikke de fremmøtte supporterne, fikk adgang.

Og der fortalte han altså at Bruun-Hanssen er ferdig som daglig leder.

TOK TID: Her sitter Brann-styret samlet på Stadion. Bildet er tatt i 2245-tiden, nesten elleve timer etter at møtet startet. Fra venstre: Krister Hoaas, Åshild Samnøy, Cato Guntveit, skjult bak ham Liv Grete Skjelbreid, Mette Nora Sætre, Henrik Lie-Nielsen og styreleder Rolf Barmen.


Barmen har tidligere vært klar på at ingen burde forlate jobbene sine, til tross for katastrofesesongen sportslig.

- Evalueringer har som mål å finne forbedringsområder for individer og organisasjon, få nye perspektiver på tingene, og ikke minst gi god læring. Det virker imidlertid som hele Bergen tror evalueringer handler om å bytte ut mannskap. Det blir et helt feil utgangspunkt og gir ingen verdi til evalueringsprosessen, sa styreleder Barmen til Brann.no mandag for en uke siden.

Ifølge Bergensavisen diskuterte de dette på styremøtet mandag kveld:

  • Norling har gjennomført individuelle samtaler med alle spillerne, og spillergruppen har evaluert Norling og resten av trenerteamet.
  • Norling har nylig forsvart sitt eget arbeid overfor en representant fra Norsk Toppfotballsenter. Dag Opjordsmoen deltok på styremøtet for å legge frem resultatene av dette.
  • Det London-baserte firmaet 21st Club har gått gjennom Branns spillerlogistikk.


Selv om mandagens styremøte ikke var gjort i fei, tar det ikke lang tid før Brann-fansen får vite mer om kursen som er staket ut for å bringe klubben tilbake i norsk fotballs øverste divisjon.

Onsdag har Brann invitert til medlemsmøte på Brann Stadion for å presentere utfallet av evalueringsarbeidet som har pågått.

- Vi sa vi skulle snu hver stein, og det er vi i ferd med å gjøre. Alle – fra spillere og ansatte til interessegrupper rundt klubben – har vært bidragsytere i det arbeidet som til nå er gjennomført, uttalte Rolf Barmen til Branns egen hjemmeside søndag.

Fakta: Brann-styret

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Disse tok avgjørelsen mandag:

Rolf Barmen, styreleder (har dobbelt stemme)
Mette Nora Sætre, nestleder
Åshild Samnøy, styremedlem
Henrik Lie-Nielsen, styremedlem
Liv Grete Skjelbreid, styremedlem
Cato Guntveit, styremedlem

Kilde: BT.NO

Rikard Norling og Brann hadde en forferdelig sesong sammen, og i svenskens debutår i Tippeligaen endte det med nedrykk etter tap i kvaliken mot Mjøndalen.

Siden den gang har røstene vært høye og mange om at hoder måtte rulle fra Brann stadion.

P.S: Også journalistene i Bergens sportspresse hadde en innholdsrik kveld mandag:LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere