RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marius Lode har vedtatt dommen mot seg. Dermed blir han borte til midten av august neste år.
Marius Lode har vedtatt dommen mot seg. Dermed blir han borte til midten av august neste år. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Bryne-spiller godtar dopingdom

Marius Lode (22) har i samråd med Bryne FK besluttet å vedta dopingdommen mot ham.

Dermed blir han borte fra fotballen i minst ti måneder, ettersom utestengelsen er satt fra 14. august 2015. Det melder Bryne FK på sine Facebook-sider.

«Brynespiller Marius Lode er dømt for overtredelse av NIFs lov § 12-3 (1) bokstav a) og b), og er ilagt ett års utestengelse fra konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv», heter det i dommen.

Ettersom Lode driver med lagidrett åpner NIFs lov opp for at han kan delta i organisert trening de siste to månedene før han kan spille kamper igjen.

22-åringen har spilt samtlige 28 kamper for Bryne denne sesongen, senest i helgens runde mot Follo, der Bryne vant 2-0 i 1. divisjon.

Lode testet positivt på det forbudte stoffet Ritalin etter kampen mot Sogndal 13. mai denne sesongen.

– Jeg er utrolig lei meg for denne handlingen, innser at det var galt, og at jeg burde konsultert lege eller klubb på tidligere tidspunkt. Men jeg tenkte aldri over at dette var et brudd på idrettens regelverk. Det var dumt og naivt, og jeg er selv ansvarlig for hva jeg inntar. Jeg er veldig skuffet over havnet i denne situasjonen, uttalte Lode på pressekonferansen da beskjeden kom tidligere i oktober. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere