*Nettavisen* Sport.

Bryne-spiller tatt i doping

I TRØBBEL: Marius Lode i aksjon under kampen i fotball mellom Bryne og Brann på Bryne stadion. Han er nå tatt i doping og utestenges i ett år. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Det skriver Aftenbladet torsdag ettermiddag.

08.10.15 15:48

Bryne Fotballklubb fortalte selv på en pressekonferanse i 15-tiden at forsvarsspilleren Marius Lode (22) har avlagt en positiv dopingprøve.

- Dette er en trist sak for både klubben og spilleren, sier trener Gaute Larsen, ifølge Aftenbladet.

22-åringen deltok selv på pressekonferansen torsdag, sammen med klubblege Arne Njærheim, daglig leder Asle Tjøtta og trener Larsen.

- Utrolig lei meg

Lode, som har vært en fast del av Brynes førsteellever, skal nå være utestengt i ett år som følge av den positive dopingtesten. Lode skal ha brukt stoffet ritalin.

- Jeg er utrolig lei meg for denne handlingen, innser at det var galt, og at jeg burde konfrontert lege eller klubb på tidligere tidspunkt. Men jeg tenkte aldri over at dette var et brudd på idrettens regelverk. Det var dumt og naivt, og jeg er selv ansvarlig for hva jeg inntar. Jeg er veldig skuffet over havnet i denne situasjonen, og vil bruke noen dager med klubb og NISO for å gå gjennom dette, sier Lode på pressekonferansen, ifølge Aftenbladet.

Lode uttaler at han synes straffen er streng. Han har 14 dager på seg til å anke.

- Skal tilbake

Marius Lode har vært Bryne-spiller siden 2012. Denne sesongen har han vært på banen i 26 kamper i Obos-ligaen, der Bryne ligger på 11.plass etter 26 runder.

22-åringen kom til Bryne fra Frøyland før 2012-sesongen. Han roser Bryne og familien for støtten de har gitt ham.

- Det har vært avgjørende for meg, og gir meg tro på at jeg kommer styrket ut av dette. Jeg skal tilbake som fotballspiller på toppnivå, sier han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.