*Nettavisen* Sport.

Bryr seg ikke om tabellen

Foto: Scanpix / AP Photo/ Lefteris Pitarakis

Fulham har bare seks lag bak seg i Premier League, men Brede Hangeland bryr seg ikke nevneverdig om tabellen. I hvert fall ikke ennå.

Den norske landslagskapteinen og hans lagkamerater på Craven Cottage har slitt rett over nedrykksstreken siden lenge før jul. Lørdagens viktige seier mot Stoke endrer heller ikke på det.

Hangeland hevder imidlertid at han foreløpig tar tabellsituasjonen med knusende ro. Det er fortsatt lenge til status skal gjøres opp for årets sesong.

- Jeg er ikke typen som bryr meg så mye om tabellen. For meg kommer det mot slutten av sesongen. Man må bare fokusere på den neste kampen, og sørge for å prestere skikkelig, sier rogalendingen til Fulhams hjemmesider.

Han innrømmer samtidig én ting:

- Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt flere poeng på dette tidspunktet, men det har vært vanskelig på grunn av måten ligaen er denne sesongen.

Tett og tøft
Foran onsdagens vanskelige bortekamp mot Liverpool på Anfield, har Fulham kort vei ned til lagene under streken. Samtidig skiller det ikke mer enn fem poeng fram til Morten Gamst Pedersen og Blackburn på sjuendeplass.

- Serien er utrolig jevn denne sesongen, det har vært synlig i nesten hver eneste kamp som er spilt. Det er vanskelig å forutsi hvordan kampene skal ende, fordi alle er i stand til å slå alle, sier Hangeland.

Det siste ser landslagskapteinen bare positivt på.

- Etter mitt syn er det en god ting – det gjør det hele mer spennende. Tidligere har det vært tider der folk har beskyldt Premier League for å være forutsigbar, men det er ikke tilfellet nå, sier han.

Bare ti poeng skiller i øyeblikket de 13 nederste lagene på tabellen.

Runder tre år
Om bare noen dager runder Brede Hangeland tre år som Fulham-spiller. Rogalendingen har for lengst blitt en uhyre populær skikkelse på Craven Cottage – både for kvaliteten på banen og sin væremåte utenfor gresset.

Selv liker ikke 29-åringen all oppmerksomheten.

- Jeg er ikke typen som er liker å være i søkelyset. Men det er selvfølgelig hyggelig å være vel ansett. Helt siden jeg kom til klubben, har jeg prøvd å gjøre mitt beste for å hjelpe laget, sier han.

Og prestasjonene har blitt langt merke til – langt utenfor de britiske øyene. Åpent overgangsvindu har de siste årene vært ensbetydende med spekulasjoner om klubbskifte for den høyreiste nordmannen.

Selv tar Hangeland rykteflommen med knusende ro.

Mindre rykter
- Spekulasjoner er en del av «gamet». Og tro meg når jeg sier at jeg er blitt vant til det. Jeg har sagt før at jeg har det veldig bra her, og skal fortsette å gjøre alt jeg kan for å hjelpe denne klubben, sier han.

Hangeland har samtidig registrert at overgangsryktene har vært færre enn normalt de siste ukene.

- For å være ærlig har dette overgangsvinduet vært avslappende for meg. Navnet mitt har ikke vært nevnt så mye, til en forandring. Men kanskje det betyr at jeg har spilt dårlig, ler 29-åringen.

Onsdag skal han prøve å stoppe en formsterk Fernando Torres. Spanjolen gjorde to mål mot Wolverhampton lørdag. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.