RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Budsjetterer med rekordunderskudd

Foto: Jeppe Michael Jensen/EPA
Mer enn 20 millioner i minus for Rosenborg i 2009.

Rosenborg budsjetterer med et rekordunderskudd det kommende året. De røde tallene vil vise over 20 millioner kroner for at klubben skal holde på målsettingen om å nærme seg de 30 beste i Europa.

- Vi må planlegge med suksess; at vi skal tilbake til toppen av eliteserien og komme oss ut i Europa igjen, sier RBK-leder Nils Skutle til Adresseavisen.

Og det koster.

Minst 20 millioner
- Dette kommer til å bli det største minusbudsjettet i min tid, fortsetter Skutle, men vil ikke komme med tall. På spørsmål om det vil bli over 20 millioner er svaret imidlertid «ja».

Trøndernes fjorårsbudsjett var på to millioner i pluss, som dermed står i stor kontrast til årets tall.

- Hvorfor så røde tall?

- Vi satset gjennom sommeren vi har lagt bak oss (blant annet med kjøpet av Anthony Annan), og drar med oss noen av disse utgiftene inn i 2009. Videre ønsker vi å opprettholde satsingen rundt det sportslige, vi har sagt ja til å fortsette samarbeidet med Ranheim, samtidig som at vi også vil bruke ressurser på bredde og rekruttering, forteller Skutle til trondheimsavisen.

- Vi regner med å tjene omtrent det samme som i fjor. Det er utgiftene som har økt ganske kraftig.

Mister europainntekter
Rosenborg regner ikke med inntekter fra europacup i sine budsjetter, og dystre utsikter for spill på kontinentet dette året (klubbens eneste mulighet er gjennom Fair Play-trekningen) kan lommeboka derfor fort bli tom i 2009.

Budsjettet er imidlertid fortsatt ikke godkjent i styret, som ønsker en ny gjennomgang av de mørke tallene med tanke på risikoen som er forbundet med et såpass stort minusbudsjett.

- Det er en viss risiko forbundet med dette. Samtidig er vi i en situasjon hvor vi har egenkapital og er gjeldfrie. Vi har et spiskammer som vi nå tar litt av, som et tiltak for å tilpasse oss utviklingen, kommenterer styreleder Terje Svendsen til Adresseavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere