Bunnen er nådd

Foto: Yorgos Karahalis / Reuters / NTB scanpix

På solfylte Kypros opplever landslaget mørke tider. Les oddstipset.

15.10.13 13:18

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips: Vinn eller forsvinn
Tippetips: Nytt tap for Høgmo?
V4 Eskilstuna: Roger jakter trippel!
V65 Forus: Nettavisen med nytt superobjekt

Dagens langoddsprogram består for det meste av kamper fra VM-kvaliken, men det finnes et bredt utvalg for de hockeyfrelste med mange spennende objekter fra NHL, Allsvenskan, SM-liiga og KHL.

Dagens langskudd
53.Sveits – Slovenia B 3.00
VM-kvalik, gruppe E. Sveits sikret gruppeseieren med 2-1-seieren borte over Albania på fredag. Trener Ottmar Hitzfeld kan dermed tillate seg å rotere i laget. Stjernen Xherdan Shaqiri blir uansett ikke å finne på dagens bane, Bayern München-spilleren pådro seg en lårskade sist og står over. Det samme gjør backen Stephan Lichtsteiner og midtbanespilleren Pirmin Schwegler. Er uten tap i kvaliken, og hjemme i Basel har de delt poeng med Norge og Island, mens det ble full pott mot Albania og Kypros.

Mye som står på spill for Slovenia i kveldens kamp. Det er kun ett poeng opp til Island på andre, og hvis rivalen taper poeng mot Norge kan andreplassen kapres. Viste seg fra en god side i fredagens kamp mot Norge, men det kan diskuteres hvor vanskelig motstand de møtte på. Tapte sine to første på bortebane i kvaliken, mot Norge og Albania, men vant de to neste mot Island og Kypros. Må i kveld klare seg uten Birsa og Ilicic.

Sveits beholder førsteplassen i gruppa uansett resultat i kveld. Slovenia har vunnet fire på rad og øyner muligheten for playoff. Motivasjonsfaktoren kan utgjøre forskjellen og vi prøver oss med et langskudd på Slovenia til 3.00 i odds.

Dagens avslag
66.Serbia – Makedonia H 1.35
VM-kvalik, gruppe A. Serbia er nummer tre i gruppa med elleve poeng, og er utenfor rekkevidden til Kroatia på andre. Spilte ikke kvalik fredag, men varmet opp med en treningskamp mot Japan, som de vant 2-0. To siste i kvaliken har endt med 3-0-seier over et skadepreget Wales borte, mens Kroatia ble holdt til 1-1 hjemme. Har ellers kun slått Skottland. Må klare seg uten Neven Subotic, Ljubomir Fejsa og Filip Duricic. Makedonia tapte fredagens bortekamp mot Wales 0-1 og ligger sist i gruppa med syv poeng. Slo Serbia i det omvendte møtet for litt over et år siden, har ellers hentet de resterende poengene med seier over Wales hjemme samt 1-1-kampen borte mot Skottland. Reiste fra både Belgia, Kroatia og Wales med 0-1-tap i bagasjen. Skal være fordel Serbia, men når Makedonia har kommet seg unna både Belgia og Kroatia med ett-måls tap melder vi pass på H til 1.35.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Kypros – Albania

Med kun fire innspilte poeng har Kypros gjort seg fortjent til sisteplassen i Gruppe E. Kypriotene la seg bakpå fra start i borteoppgjøret mot Island sist, men greide ikke å stå i mot og tapte 0-2. Dermed forblir laget uten poeng på bortebane. Har vært få lyspunkter gjennom gruppespillet; fjorårets 1-0-seier over Island var deres første i en kvalik siden 2009, men siden er ni av ti tapt (inkl. treningskamper). Holdt Sveits til 0-0 hjemme i mars, men sett under ett har kypriotene vært bleke. Kun scoret fire mål på ni kamper og troppen er uten profiler som kan stå frem. Hjemmebanefordelen har også trolig begrenset effekt i dagens oppgjør; i forrige kamp mot Slovenia fant så vidt 700 fans veien frem til GPS Stadium, som har en kapasitet på over 22 000.

Kaptein Makrides og backen Theophilou er skadet.

Albania hadde lenge los på andreplassen, men etter tre strake tap er alt håp ute. 1-2 hjemme mot Sveits sist var nødestøtet. Står med 3-1-5 totalt, hvor seierne er tatt mot Norge, Slovenia og Kypros. Varierer altså mye i prestasjonene, men skal ha potensial nok i troppen til å bedre resultatene. Valdet Rama (Real Vallaodid) er en sterk kontringsspiller som tilfører laget fart på kanten, mens rutinerte Lorik Cana (Lazio) har vist stødig i midtforsvaret.

Kypros har stort sett vært tannløse gjennom kvaliken og ligger rettmessig sist på tabellen. Albania vant 3-1 sist lagene møttes og vi tror det er gode sjanser for at de vinner på ny. Etter vår mening stiller gjestene med det beste laget, og når Kypros i tillegg får minimalt med drahjelp fra tribunen er borteseier til 2.40 i odds et godt alternativ.

Spilleforslag 1 tirsdag (spillestopp kl 17.55):
Kypros – Albania 2.50 3.00 2.40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag