RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Kåre Ness (Scanpix)

Bursdagsscoring senket Vålerenga

Sist oppdatert:
Det raknet fullstendig for Martin Andresens mannskap.

HAUGESUND - VÅLERENGA 4-2:

Vålerenga startet kampen best, men klarte ikke å få uttelling på sjansene sine.

Det gjorde derimot en Haugesund-debutant.

Bosnieren Amer Osmanagic lurte ballen forbi Lars Hirschfeld etter 21 minutter. Eirik Mæland doblet ledelsen like etter pause, dermed så det mørkt ut for gjestene.

Oslo-laget kom likevel mesterlig tilbake og utlignet i det 72. minutt, etter scoringer av Mohammed Fellah og Martin Pusic. Mannskapet til Martin Andresen klarte imidlertid ikke å få med seg poeng hjem, for bursdagsbarnet Alexander Søderlund satte inn hjemmelagets tredje mål på frispark like før full tid.

Det raknet bakover på overtid for Vålerenga da de sendte alle mann i angrep. Haugesund og Pontus Engblom kontret inn lagets fjerde mål for kvelden og fastsatte sluttresultatet til 4-2.

- Det føles helt fantastisk med seier. Søderlund har et helt sinnsykt friskpark. Han hadde noen store bom tidligere i kampen, så det er moro for han, forteller en strålende fornøyd Pontus Engblom til Max.

- Vi lå bak 2-0, kom tilbake, men så slapp vi inn to nye mål. Det var et fantastisk frispark av Søderlund. Det var en dårlig kamp av oss, oppsummerer Vålerenga-spiller Bojan Zajic.

Scoring av debutanten
Bosnieren Amer Osmanagic mottok ballen fra Alexander Søderlund på rundt 18 meter. Debutanten smalt til med venstrefoten og gikk rett i mål nede ved stolperota.

Like før pause fikk hjemmelaget en overgang og ballen gikk raskt opp til Søderlund, som var på vei inn i feltet. Haugesund-spissen klarte imidlertid ikke å sende ballen forbi Lars Hirschfeld.

Doblet ledelsen
Andre omgang var kun fem minutter gammel da Eirik Mæland doblet ledelsen for vertene.

Djurdic førte med seg ballen på en FKH-overgang, mens Søderlund kom på et sugende løp som trakk med seg hele Vålerenga-forsvaret. Det åpnet opp et rom for Mæland, som mottok ballen og satte den i nettet via tverrliggeren.

Utlignet
Med to baklengsmål så det veldig mørkt ut for laget fra hovedstaden, men etter en times spill sørget Mohammed Fellah for fornyet spenning i kampen. Martin Pusic ordnet utligningen da han skled inn et innlegg fra Fellah etter 72 minutter.

Snappet seieren
Det så ut til å gå mot poengdeling i Haugesund, men to mål til vertene sørget for at Vålerenga må reise tilbake til Oslo uten poeng i bagasjen.

Lagoppstillinger:

Haugesund
(4-4-2): Per Morten Kristiansen - Vegard Skjerve, Umaru Bangura, Martin Bjørnbak, Kristoffer Haraldseid - Maic Sema, Trygve Nygaard, Eirik Mæland, Amer Osmanagic - Nikola Djurdjic, Alexander Søderlund

Vålerenga
(4-4-2): Lars Hirschfeld - Benjamin Dahl Hagen, Andre Muri, Simon Larsen, Joachim Thomassen - Martin Pusic, Bojan Zajic, Kristofer Hæstad, Mohammed Fellah - Ahmed Suleiman, Chad Barrett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere