RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

By Rise advarer RBK

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagsassistenten tror Lillestrøms sårede stolthet blir farlig.

Rosenborg har ennå ikke tapt en kamp i årets sesong, og Nils Arne Eggen står med en seiersrekke på tre kamper etter sin gjeninntreden som hovedtrener for trønderne.

Lørdag venter Lillestrøm, et lag som tapte stort i forrige serierunde mot Vålerenga.

Dermed skulle man tro at Rosenborg får en grei vei til tre poeng på Åråsen, men assistenttrener på landslaget, Ola By Rise, tror kanarifuglenes sårede stolthet kan bli avgjørende i oppgjøret mot Rosenborg.

Følg hele tippeligarunden i Nettavisens livesystem fra 18.00!

Et sviende 4-1-tap på hjemmebane mot erkerivalen får nok opp motivasjonen hos de gulkledde. Og det kan bety hard kamp om poengene for serielederen fra Trondheim.

- Vil gi jernet
By Rise er i alle fall klar på at Lillestrøm kan stelle i stand trøbbel for trønderne.

- Lillestrøm har et hardtarbeidende lag med god disiplin, og samtidig er de såret etter stortapet mot Vålerenga. Er det noe de ikke liker på Lillestrøm, så er det å tape mot Vålerenga. De vil nok gi jernet, sier By Rise til rbk.no.

Og Lillestrøm-trener Henning Berg har tro på at Lillestrøm skal gi serielederen kamp. I våroppgjøret på Lerkendal fikk Lillestrøm med seg ett poeng da de holdt Rosenborg målløse i egen lekegrind.

- Vi spilte en god kamp på Lerkendal. Det var tett og helt jevnt. Vi kunne like gjerne ha vunnet der oppe. Det blir nok tett og jevnt i dag også, sier Berg til lsk.no.

- Kontringer kan bli avgjørende
Men at det kan bli jevnt betyr ikke nødvendigvis at det blir det. Berg er tydelig på at hans Lillestrøm møter et meget godt lag.

- Med den erfaringen og den plasseringen de har så har de bevist at de er veldig solide. Det er de som er det beste laget i Norge og vi vil gjerne teste oss mot de beste, sier Berg.

Ola By Rise tror likevel at Rosenborg kan lykkes på Åråsen. Et revansjesugent og offensivt Lillestrøm kan åpne opp for Rosenborg-kontringer. Det kan bli avgjørende, tror By Rise.

Følg hele tippeligarunden i Nettavisens livesystem fra 18.00!

- Det bli rom for kontringsspill for Rosenborg. Det vil gi Rosenborg muligheter, og jeg har tro på at de kan reise fra Åråsen med alle poengene.

For kontringsspill er noe av det Nils Arne Eggen kan best, og det er der Rosenborg har hatt størst utvikling etter at Erik Hamrén forlot klubben.

Dermed kan det bli et morsomt oppgjør på Åråsen, med et revansjesugent hjemmelag og et offensivt bortelag.

PS: Rosenborg mangler Rade Prica og Anthony Annan. Det betyr at Alejandro Lago spiller midtstopper med Kris Stadsgaard, mens Vadim Demidov bekler ankerrollen på midtbanen. For Lillestrøm må midtbanekrigeren Espen Søgård stå over med tre gule kort, men Henning Berg røper ikke hvem som kommer inn på laget for Søgård.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere