By Rise tror på mer attraktivt fransk lag

Foto: AFP/Scanpix

Frankrike vraker alle 23 av sine VM-spillere. Ikke noe problem mener landslagsassistenten.

23.07.10 18:26

Frankrike måtte reise hjem fra VM i Sør-Afrika i skam. På banen fungerte lite for et stjernespekket mannskap, og utenfor banen var det nærmest kaos og tilnærmet mytteri blant spillerne.

Det som utløste det hele var Nicolas Anelkas berømte ord til trener Raymond Domenech i pausen av kampen mot Mexico. Chelsea-spilleren skal ha liret av seg det lite flatterende «horesønn» til sin sjef.

I etterkant har det kommet fram at stemningen mellom utskjelte Domenech og spillergruppen var på bristepunktet hele veien, og det var bare et tidsspørsmål før kaoset ville bryte ut.

LES OGSÅ: Ingen VM-stjerner til Norge

- Ikke så stor forskjell
Fredag ble konsekvensen av opprøret klart. Frankrikes nye landslagssjef, Laurent Blanc, har valgt å suspendere samtlige 23 VM-spillere til neste landskamp, i samråd med det franske fotballforbundet.

Resultatet av dette er at mange av de antatt største stjernene ikke blir å finne på banen når Norge møter Frankrike til treningskamp på Ullevål 11. august.

Ikke noe problem mener Ola By Rise. Landslagsassistenten mener Frankrike har mange gode erstattere.

- Det var i grunn varslet, og vi visste at det kunne skje. De har valgt å markere det som skjedde i VM, og den eneste konesekvensen for oss er at det blir bare nye spillere, i stedet for en del nye spillere. Det er ikke så stor forskjell, sier landslagsassistent Ola By Rise til Nettavisen fredag kveld.

By Rise er heller ikke redd for at et urutinert fransk landslag vil stikke kjepper i hjulene til et norsk landslag som håper på topp matching før EM-kvalifiseringen tar til denne høsten.

- De har så mange bra spillere å velge blant. Så det blir nok uansett ingen lett match for vår del, sier By Rise.

- Attraktivt fransk lag
Mange nordmenn hadde nok gledet seg til å se superstjerner som Manchester Uniteds Patrice Evra, Bayern Münchens Franck Ribery og Chelseas Florent Malouda på norsk jord.

- Tror du dette vil påvirke interessen rundt kampen?

- Jeg håper og tror at det ikke vil spille noen rolle. Jeg tror faktisk det blir et mer attraktivt fransk lag som kommer til Oslo. Og det er mange sultne spillere som vil melde seg på, sier By Rise.

- Det ville nok uansett blitt en del nye endringer på Frankrike siden de har ny trener. Og ettersom det som skjedde har skjedd, så velger de å statuere et eksempel, og det er forståelig.

Nasri og Diarra
Frankrikes landslagssjef Laurent Blanc opplyste fredag at den endelige troppen mot Norge vil bli offentliggjort den 5. august klokken 11.30. Og det er fortsatt håp om store stjerner i Norge.

Både Arsenals Samir Nasri og Real Madrids Karim Benzema ble vraket til VM. Førstnevnte vil dermed ganske sikkert være med til Norge, mens Benzema er mer usikker på grunn av en rettssak.

Andre stjerner som kan dukke opp på Ullevål er Moussa Sissoko (Toulouse), Hatem Ben Arfa (Marseille), Loic Remy (Nice), Mamadou Sakho (Paris St. Germain), Aly Cissokho (Lyon), Jimmy Briand (Lyon), Bafetimbi Gomis (Lyon), Lassana Diarra (Real Madrid), Jean-Alain Boumsong (Lyon), og Mathieu Flamini (AC Milan).

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.