RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byttet drakt med superstjernen

Foto: TV 2 Nettavisen (Tore Rørtveit)
Sist oppdatert:
Av alle de gode minnene etter Maradonas norgesbesøk, har definitivt tidligere Brann-spiller Kjell Rune Pedersen det aller mest verdifulle. Noe salg kommer imidlertid aldri på tale.

VESTLANDSHALLEN (TV 2 Nettavisen): Kjell Rune Pedersen var med på å vinne cupfinalen med Sportsklubben Brann i 1982. 14 år senere må mye av den gamle seiersfølelsen ha kommet til overflaten.

For selv om de gamle brannheltene regelrett ble feid av banen mot langt mer tekniske sør-amerikanere, var det nevnte Pedersen som stod for den aller største prestasjonen. På mysterisk vis klarte han å bytte til seg Maradonas landslagsdrakt - til nesegrus beundring fra omflakkende, bergenske kjuagutter.

Les også:Malin smeltet Maradona

- En bragd
- Denne skal opp på veggen - hedersplass over peisen. I dag har jeg bare vært utrolig heldig, sier en småsvett brannlegende til TV 2 Nettavisen etter kampslutt.

Stormfull høydar
Diego og argentinerne er på andre siden av bygget - køen langs veien til spillerbussen allerede tett som kram snø i desember. Men likevel vil folk ha autografen til en sindig bergenser med glansdagene langt, langt bak seg.

- Hvordan fikset du egentlig denne biffen?

- Jeg prøvde meg egentlig først allerede i pausen, men da gikk det ikke, sier en svært begeistret Pedersen som ved flere anledninger under kampen var borte for å gi ikonet fra Buenos Aires et klaps på skulderen.

Det første i rekken trengtes virkelig: Kenneth Storviks brutale saketakling av «Numeró Diez» var av det særdeles stygge slaget - teknikeren syntes en stund partert mellom reklameplakatene.

Etter kampen fantes derimot ikke Diego sur eller sint.

- Jeg ga Diego en klem, ba om drakten, og fikk den. Jeg sa bare «thank you», jeg - intet utover det. Nå skal den opp på veggen sammen med pokalene fra karrieren min. Jeg selger den aldri.

- Sønnene mine kommer nok til å sette pris denne siste tilveksten, avrunder en smørblid Kjell Rune Pedersen.

Les også:Maradona vil se Myggen i Argentina

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere