*Nettavisen* Sport.

Cahill har signert

Foto: (Getty / All Over Press)

Midtstopperen bekreftes klar for Chelsea.

16.01.12 14:26

Gary Cahill er endelig klar for Chelsea. Den tidligere Bolton-stopperen har i lang tid blitt koblet til londonklubben.

Dette bekrefter Chelsea på sine offisielle nettsider mandag ettermiddag.

- En enorm klubb
26-åringen signerte avtalen mandag, etter å ha bestått den medisinske sjekken tidligere på dagen.

- Chelsea er en enorm klubb som alltid kjemper om de store trofeene. Så dette er en stor mulighet for meg. Det var umulig å takke nei, sier Cahill.

Cahill har fått tildelt trøye nummer 24 hos Stamford Bridge-klubben.

Cahill startet karrieren på Aston Villas ungdomsakademi og fikk et knippe A-lagskamper for Birmingham-klubben før turen gikk til Bolton i 2008.

Før han forlot Villa Park til fordel for Bolton hadde han vært på låneopphold i både Burnley og Sheffield United. Cahill er født i nettopp Sheffield.

Landslagsspiller
Under tiden på Reebok Stadium har 26-åringen utviklet seg til en av balløyas mest ettertraktede stoppere og interessen rundt ham har vært stor.

Blant annet ønsket Tottenham å kjøpe ham i fjor sommer, men partene kom aldri til enighet om en avtale. Flere andre storklubber har også blitt koblet til spilleren.

Stopperen fikk sin landslagsdebut for England tilbake i mars 2011 mot Ghana. 26-åringen scoret sitt første landslagsmål i møtet med Bulgaria i september samme år.

Cahill blir med dette Chelseas femte engelske landslagsspiller i den nåværende troppen. Frank Lampard, John Terry, Daniel Sturridge og Ashley Cole er de øvrige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.