*Nettavisen* Sport.

Cantona utfordrer Solér

Foto: Joel Ryan (AP)

Eric Cantona vender tilbake til toppfotballen.

Erik Solér er sportsdirektør i New York Red Bulls, og målet er selvsagt å vinne sluttspillet i Major League Soccer i en av de neste årene.

Nå utfordres nordmannen imidlertid av selveste Eric Cantona.

Manchester United-legenden har nemlig gått inn som direktør for New York Cosmos - Pele´s gamle klubb. Målet er enkelt nok - å bli størst og best i USA.

Så skal de erobre verden.

- Jeg er beæret over å bli en del av dette prosjektet. Det er fantastisk. Dette er en mix av fotball og kunst, sier Cantona ifølge The Sun.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre klubben til den beste i USA. Så er målet å bli en av verdens beste, legger han til.

New York Cosmos vil returnere til toppfotballen som klubb i 2013, og Cantonas rolle vil være å samle et slagkraftig lag til comeback-sesongen. Franskmannen er imidlertid ikke det eneste toppnavnet som skal gjøre Cosmos til en storklubb igjen.

Pele er klubbpresident, Liverpools tidligere administrerende direktør, Rick Parry, er direktør, David Beckhams ex-manager Terry Byrne er viseformann og den tidligere amerikanske fotballspilleren, Cobi Jones, er sportsdirektør.

Det er Paul Kemlsey, tidligere viseformann i Tottenham, som står bak hele prosjektet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag