RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cantona ville gjort det igjen

Sist oppdatert:
Eric Cantona angrer ikke på at han sparket ned en Crystal Palace-supporter for ti år siden.

Lørdag spiller Manchester United mot Crystal Palace på Selhurst Park. Samme bane var åsted da United-legenden Eric Cantona for ti år siden sparket ned Matthew Simmons på vei mot garderoben etter å ha fått rødt kort.

- Jeg vet ikke om det var rett eller galt. Jeg vet ikke om jeg ville gjort det igjen, men hvis jeg befant meg i den tilstanden jeg var i akkurat i det øyeblikket, ville jeg utvilsomt gjort det igjen, sier Cantona i et intervju med The Sun.

Han hadde fått rødt kort for en takling på Richard Shaw, og ble møtt av stygge tilrop fra Palace-fansen på vei av banen. Cantona svarte med et kung fu-aktig spark.

Det endte med ni måneders utestengelse og 120 timers samfunnstjeneste.

Filosofisk
Cantona mener episoden kom som en konsekvens av provoserende ordbruk fra tribunen og hans eget temperament.

- Enkelte dager kan vi ignorere ting som blir sagt, andre dager vil vi være følsomme for de samme ordene. Det er ingen ordentlig eller spesiell grunn til hvorfor vi gjør ting, filosoferer franskmannen.

- Akkurat den dagen var jeg sint, og hvis jeg er sint i morgen vet jeg at jeg vil være i ubalanse. Av og til tipper det over. Men skal vi dømme folk for det eller skal vi gå videre? spør Cantona.

Franske gloser
Matthew Simmons benekter fremdeles at han sa noe støtende og upassende til Eric Cantona 25. januar 1995. Men hva sa han egentlig?

- Det var så trivielt at jeg ikke engang kan huske det. Det var ikke noe støtende eller fornærmende, det er helt sikkert. Og ingenting som kan rettferdiggjøre det som har skjedd med meg siden, sier Simmons til The Sun.

TV-bildene og vitneuttalelser tyder på at Simmons husker dårlig. De som stod i nærheten av Simmons, hevder at han ropte «f*** off back to France you French mother f*****’».

Det skulle ikke være nødvendig å oversette den setningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere