*Nettavisen* Sport.

Capello fortsetter som landslagssjef

Foto: AFP/Scanpix

Får fornyet tillit av FA.

02.07.10 16:27

Fabio Capello får fortsette som sjef for det engelske landslaget, på tross av Englands svake innsats i VM i Sør-Afrika.

Det sier Det engelske fotballforbundet (FA) i en uttalelse på fredag.

- Vi er fortsatt ekstremt skuffet over prestasjonene våre i Sør-Afrika, og vi mente det var viktig å sette oss ned og reflektere over alt i ro og mak hjemme i England. Etter å ha diskutert prestasjonene, er vi overbevist om at Fabio er rett mann for jobben, sier Sir Dave Richards, styreleder i Club England Board.

Les også: - På tide å gå, Capello?

Kritikk
Italienske Capello har måttet tåle mye kritikk etter at England røk ut for Tyskland i åttedelsfinalen i Sør-Afrika.

- Laget manglet fokus, disiplin og vilje. Det gjorde også Capello, skrev News of the World etter VM-exiten, mens The Times stilte spørsmålet alle gikk og lurte på:

- Har Capello den energien og viljen som trengs for å gjenopplive laget?

Det har altså FA kommet fram til at 64-åringen har.

Capello fikk mye ros etter at England hadde lekt seg gjennom sin VM-kvalifiseringsgruppe, og selv om mesterskapet ikke ble den festen landet hadde håpet på, legger Sir Dave Richards vekt på de gode resultatene italieneren - tross alt - kan vise til.

Skaffet seg erfaring
- Han gikk inn i VM med et rykte som en av verdens aller beste trenere, og vi er trygge på at Fabio vil tjene på erfaringen fra hans første internasjonale turnering. Dette vil utvilsomt gjøre oss sterkere inn mot EM i 2012, sier Richards.

Og Capello selv, som var raskt ute med å si at han ønsket å fortsette som landslagssjef dersom England ville ha ham, er fornøyd med den fornyede tilliten.

- Jeg er mer bestemt enn noen gang på å lede det engelske laget til suksess, sier Capello.

- Sir Dave Richards har ringt og fortalt meg at alle i FA ønsker at jeg skal fortsette. Jeg forklarte at det er veldig viktig at vi bruker skuffelsen etter VM som motivasjon for fortsettelsen, forklarer landslagssjefen.

Les også: Capello vil fornye laget

Stolt
Straks etter VM-exiten mot Tyskland, fortalte Capello at han hadde planer om å skifte ut deler av mannskapet og hente inn nye spillere til landslaget.

Det løftet gjentar han nå.

- Vi vil se etter nye spillere som vil gi laget ny energi, og jeg vil bruke all min erfaring på å lede England framover.

- Jeg er ekstremt stolt over å være Englands manager. Det betyr så mye for meg, og jeg er fast bestemt på å gjøre suksess, poengterer Fabio Capello.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.